Regeringen åbner for at revidere udskældt 225-timersregel

REVISION: Efter ønske fra Dansk Folkeparti vil regeringen nu gennemgå uhensigtsmæssige konsekvenser af 225-timersreglen.

Foto: Andreas Bastiansen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Det skal undersøges, om 225-timersreglen virker efter hensigten.

Det mener Dansk Folkeparti, der ifølge Information derfor har henvendt sig til regeringen og foreslået, at forligspartierne sammen evaluerer reglen.

Og det forslag hilser regeringen velkommen, fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

”Dansk Folkeparti har bedt om, at vi ser på, hvordan 225-timersreglen virker i praksis. Og det tager jeg gerne en drøftelse med forligspartierne om i løbet af foråret,” skriver Troels Lund Poulsen i en mail til Information.

225-timersreglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere får beskåret deres ydelse, hvis de ikke arbejder mindst fem timer om ugen. Den blev vedtaget i 2015 af den daværende Venstre-regering med støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

Dansk Folkeparti har bedt om at få den omdiskuterede og udskældte regel evalueret, efter en principafgørelse i Ankestyrelsen for få uger siden slog fast, at kontanthjælpsmodtagere med en vurderet arbejdsevne på ned til fem timer om ugen også skal leve op til 225-timersreglen.

Ifølge Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, har det nemlig aldrig været meningen at ramme ledige med så begrænset arbejdsevne.

”Nu skal vi have tid til at foretage en vurdering af de utilsigtede konsekvenser, reglen har haft. Så må vi se, hvad vi kan blive enige om. Jeg kan jo ikke på forhånd sige, at ministeren vil gå med til det hele, men nu får vi hvert fald set på det,” siger han til Information.

Ud over at fritage ledige med lav arbejdsevne fra reglen ønsker Dansk Folkeparti ikke på forhånd at udpege andre aspekter af 225-timersreglen, som bør ændres.

Revisionen af 225-timersreglen vækker glæde i rød blok. På Twitter skriver Radikales Sofie Carsten Nielsen, at det er klogt at revidere reglen:

Også SF-formand Pia Olsen Dyhr bifalder på Twitter revisionen:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00