Regeringen dropper at lette topskatten

TOPSKAT: Regeringens ambition om at færre danskere skal betale topskat, er skudt til hjørne på ubestemt tid.

Der bliver ikke pillet ved topskatten foreløbigt.

Sådan lyder det fra udenrigsminister og LA-partileder Anders Samuelsen, efter at regeringen ellers har haft som ambition, at færre danskere skulle betale topskat.

”Vi erkender, at det er umuligt at overbevise de andre partier om, at det er virkelig effektivt at lette topskatten, siger Anders Samuelsen til DR og fortsætter:

”Vi kommer med historisk store forslag til skattelettelser, men de kommer ikke til at inkludere topskat.”

Uden DF og S – intet flertal
Dermed bliver topskatten ikke en del af efterårets skattelettelser. Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, har tordnet imod topskattelettelser, og uden dem er det umuligt at lande en aftale.

”Som I ved, er der pt ikke flertal i Folketinget for lettelser i topskatten,” skriver Anders Samuelsen på sin Facebook-side.

”Det kan vi selvfølgelig ærgre os over, men vi kan også vælge at gøre en forskel og kæmpe for andre skattelettelser. Jeg mener, vi må ændre fokus og ad den vej få succes med andre dele af vores politik.”

Anders Samuelsen fortæller, at regeringen forud for efterårets skatteforhandlinger vil komme med et udspil med historisk store skattelettelser.

”Der er ingen tvivl om, at jeg og I også gerne vil have lettelser i topskatten. Men LA vil, som I ved, også gerne have lettelser i bunden, på biler, diverse afgifter og ifht. erhvervslivet. For at skabe vækst og give plads til mere personlig frihed,” siger Anders Samuelsen og fortsætter:

”Som jeg sagde på vores landsmøde i foråret, er det vigtigste, at vi får skattelettelser. At vi vil måles på, at når vi står ved næste valg, skal danskerne betale mindre i skatter og afgifter end før, vi gik i regering.”

Hos Socialdemokratiet glæder formand Mette Frederiksen sig over, at regeringen har droppet at lette topskatten.

”Dejlig nyhed. Topskat er opgivet. De stålsatte øjne løber i vand bag tonede ruder. Jeg vil tillade mig at åbne en øl i aften og skåle på den sejr,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Forrige artikel DF henter vælgere tilbage fra Socialdemokratiet DF henter vælgere tilbage fra Socialdemokratiet Næste artikel Konservative ser frem mod et hektisk politisk efterår Konservative ser frem mod et hektisk politisk efterår