Regeringen dropper garanti om fastfrysning af boligskat

RETRÆTE: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke garantere, at ejendomsværdiskatterne fastfryses til 2025, hvilket Venstre ellers lovede i valgkampen.

Fastfrysningen af ejendomsværdiskatten skal forlænges til 2025. Sådan lød den klare besked fra både Venstre og Socialdemokraterne under sommerens valgkamp.

Men nu afviser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) at garantere, at fastfrysningen af ejendomsværdiskatten, der udløber i 2020, bliver forlænget. Det skriver Børsen.

Hvad der skal ske med ejendomsværdiskatterne efter 2020, er til gengæld nu til forhandling, fortæller Claus Hjort Frederiksen.

"Vi er i gang med et kæmpe arbejde omkring ejendomsvurderingerne, og vi har besluttet at udskyde de forhandlinger til efter sommerferien, fordi vi først skal have etableret et nyt ejendomsvurderingssystem, som der kan være tillid til," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen til Børsen.

Han siger, at regeringen først vil kigge på, hvad skatten skal være, når forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem indledes i efteråret.

Heller ingen garanti fra S
Ejendomsskatten har siden 2002 været frosset fast i kroner og øre, og det betyder, at skatten i dag er den samme som dengang. Hvor skatten dengang var en procent af boligens ejendomsværdi, er den i dag 0,6 procent.

Heller ikke Socialdemokraterne er klar til at give boligejerne en garanti om yderligere fem års fastfrysning af ejendomsskatten. Skatteordfører Jeppe Bruus fortæller ifølge Børsen, at man først vil se regeringens udspil, før man tager stilling. Regeringens støttepartier Liberal Alliance og Konservative fortæller dog til avisen, at de ikke er i tvivl om, at ejendomsværdiskatten skal fastfryses frem til 2025.

I sidste uge udskød regeringen forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem til efteråret. De skulle ellers være startet i foråret, men ifølge skatteminister Karsten Lauritzen udskydes de, fordi det vil give tid til at ændre skatterne på boliger.

”Man kommer ikke udenom, at de nye vurderinger kan få betydning for ejendomsskatterne. Formålet med et nyt vurderingssystem har imidlertid aldrig været at skabe tvivl om grundlaget for boligejernes økonomi, men at sikre mere rigtige vurderinger," sagde Karsten Lauritzen og tilføjede, at der derfor er brug for at se både nye vurderinger og ejendomsskatterne i sammenhæng, hvis der skal sikres tryghed for boligejerne.

Forrige artikel Professor: Forbrugerrådet er en gave Professor: Forbrugerrådet er en gave Næste artikel Landbrugspakke: Sådan ser miljøregnskabet ud Landbrugspakke: Sådan ser miljøregnskabet ud