Regeringen dropper sin ambitiøse skatteaftale

SKAT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opgiver at lande en aftale om skattelettelser. Han vil forhandle om skat og udlændingestramninger separat.  

"Regeringen vil meget gerne drøfte udlændingepolitik med Dansk Folkeparti, men det skal være på udlændingepolitikkens egne områder," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.
"Regeringen vil meget gerne drøfte udlændingepolitik med Dansk Folkeparti, men det skal være på udlændingepolitikkens egne områder," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.Foto: /ritzau/Nanna Navntoft
Kristoffer Kvalvik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har opgivet forhandlingerne om en samlet skatte- og udlændingeaftale.

"Regeringen har besluttet, at det klogeste er at afkoble den skattepolitiske debat fra den udlændingepolitiske debat," sagde han i dag på pressemødet i Statsministeriet.

Det var ellers forventet, at en aftale på de to områder skulle findes efter finanslovsaftalen for 2018, som blev indgået i december med Dansk Folkeparti. I stedet vil de to emner blive diskuteret hver for sig.

"Regeringen vil meget gerne drøfte udlændingepolitik med Dansk Folkeparti, men det skal være på udlændingepolitikkens egne områder," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det var netop sammensmeltningen af skat og udlændinge, der fik forhandlingerne om en finanslovsaftale for 2018 til at trække ud. Men nu vil statsministeren i stedet fokusere på de områder, som regeringen og Dansk Folkeparti kan blive enige om.

Nye toner
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) lovede først "historisk store" skattelettelser, så "ambitiøse" skattelettelser, men med statsministerens udmelding er forventningerne til en skatteaftale altså tonet ned.

Det er noget, Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er godt tilfreds med, hvis man ser på hans Twitter-konto.

Anders Samuelsen er tilfreds med en opdeling af skat og udlændinge, men havde gerne set større skattelettelser.

”Vi kan konstatere, at på nuværende tidspunkt er der ikke et flertal for at lette skatterne for hårdtarbejdende danskere,” siger han til TV2 News og tilføjer, at skattelettelserne stadig er på bordet:

"Den dag, der er nogen, der er klar til at sænke skatten for danskerne, der er vi klar."

Oppositionen jubler
Alternativets formand Uffe Elbæk er meget tilfreds med Lars Løkke Rasmussens udmelding, og han takker endda statsministeren på Twitter.

Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard har besvaret et tweet fra 2014. I tweetet skrev finansminister Kristian Jensen (V) dengang, at man må gå af, hvis ikke man får sin politik igennem.

Det er Peter Hummelgaard tilsyneladende enig i.

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00