Regeringen er i luften med egen hjemmeside

LANCERING: Regeringen.dk lanceres og skal være en fælles digital indgang for alle ministerierne. Der er risiko for, at de bliver til grin, mener ekspert.

Foto: Screenshot/regeringen.dk
Frederik Tillitz

Regeringen lancerer onsdag sin egen hjemmeside: Regeringen.dk. På hjemmesiden kan borgerne finde oplysninger om samtlige ministeriers førte politik og baggrunden for den.

”Vi vil gerne blive bedre til at forklare, hvad vi gør som regering og ikke mindst hvorfor, vi gør det. Og vi vil gerne kommunikere i et sprog, der er til at forstå og med brug af video, grafik og billeder,” skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på regeringen.dk.

Derfor skal regeringen.dk være en fælles digital indgang for ministerierne. Desuden lanceres en twitterprofil for regeringen samt et nyhedbrev, hvor borgerne kan følge med i regeringens politik.

”Artikler, video, grafik og andet materiale på regeringen.dk er let at dele på sociale medier. Og vi håber, at materialet kan bruges som udgangspunkt for politiske diskussioner og debatter om Danmarks nutid og fremtid,” skriver Lars Løkke Rasmussen og pointerer, at det "kan være svært at finde hoved og hale i debatten i tv, radio og aviser".

LÆS OGSÅ: Hegelund og Mose: Operation Sommer-luft  

Risiko for at blive til grin
Ifølge partner i kommunikationsvirksomheden Hegelund & Mose Susanne Hegelund er lanceringen af en ny hjemmeside det helt rigtige for regeringen at gøre.

”Det kan kun blive bedre end statsministeriet.dk, der er ufatteligt ringe. Det er på tide, at regeringen begynder at arbejde strategisk med sin kommunikation,” siger hun.

Men hun pointerer, at regeringen ved selv at styre sin strategiske kommunikation kommer til at placere sin røv i klaskehøjde.

”Der kan ske to ting. Enten vil de blive anklaget for at ville styre nyhedsstrømmen. Ellers er der risiko for, at de bliver til grin, fordi det ikke virker, eller fordi det bliver for smart,” siger Susanne Hegelund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

MF, stifter og politisk leder (M), fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Susanne Hegelund

Partner, Hegelund & Mose, forfatter
journalist (DJH 1987)