Regeringen er klar med asylstramninger

NY LOV: Regeringen er blevet enig med de blå partier om et straksindgreb, der skal begrænse tilstrømningen af asylansøgere.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har onsdag sammen med de blå partier forhandlet en ny asylaftale på plads, som skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at komme til Danmark.

"Virkningen bliver forhåbentligt, at der kommer færre asylansøgere til Danmark. Vi skal hjælpe mennesker, som er i nød, men vi skal også kunne følge med. Og det kan vi ikke, som det er nu," siger hun.

Aftalen betyder, at man kommer på en integrationsydelse, når man kommer til Danmark, som svarer til SU-niveau. Enlige uden børn vil fremover få 5.945 kroner om måneden mod 10.849 kroner om måneden i kontanthjælp i dag. Har man børn, kommer der et forsørgertillæg oveni, ligesom der er en sprogbonus på 1.500 om måneden, hvis man lærer dansk.

"Det her er de første stramninger. Det er et straksindgreb, som vi i valgkampen annoncerede, ville komme til at ske. Og så kommer vi til de næste elementer senere," siger Inger Støjberg og understreger, at der vil komme flere tiltag.

DF: Så helst asylstop
Dansk Folkeparti er også med i aftalen, og her kalder udlændingeordfører Martin Henriksen den nye aftale et skridt på vejen.

"Det her er en god begyndelse, men der er selvfølgelig behov for mere på asylområdet. Der er behov for, at vi hurtigt kommer i gang med at stramme op," siger Martin Henriksen, der i den ideelle verden helst så et asylstop.

"Vi har en forventning om, at vi efterfølgende sætter os ned igen og gennemfører yderligere stramninger," siger han.

Også Konservative og Liberal Alliance er med i aftalen. Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, hæfter sig ved, at det forventede provenu på 400 millioner kroner skal udmøntes i forbindelse med job-planen i foråret 2016, hvor der blandt andet skal diskuteres skattelettelser.

Lovforslaget fremsættes og førstebehandles fredag, og loven træder i kraft 1. september. Da det ifølge Inger Støjberg i gennemsnit tager 150 dage at behandle en asylansøgning, betyder det i praksis, at stramningerne gælder for de flygtninge, som kommer til Danmark nu.

Forrige artikel Pia Kjærsgaard bliver ny formand for Folketinget Pia Kjærsgaard bliver ny formand for Folketinget Næste artikel Det sker i Folketinget fredag Det sker i Folketinget fredag