Regeringen får stor næse i sagen om landbrugspakken

KRITIK: Miljø- og Fødevareudvalget giver regeringstoppen en næse for at give Folketinget ufuldstændige oplysninger i forbindelse med arbejdet med landbrugspakken.

Regeringen får en næse i sagen om landbrugspakken.

Et flertal i Miljø- og Fødevareudvalget er enige om, at regeringen ikke har givet korrekte oplysninger til Folketinget om indholdet af den omstridte landbrugspakke.

"Vi har givet en stor næse til regeringstoppen i sagen om landbrugspakken. Centrale ministre, med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, har været informeret på et helt andet og meget mere alvorligt niveau end det, man har sendt videre til Folketinget," siger Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup, til Altinget og fortsætter:

"Det er der et flertal i Folketinget, der i dag udtaler en skarp kritik af, og det er det, man i folketingssprog kalder en stor næse."

Miljø- og Fødevareudvalgets formand, Pia Adelsteen (DF), begrunder over for TV 2 News, at næsen gives, fordi Folketinget har krav på at få alle oplysninger, som regeringen har.

"Der ligger noget principielt i det her. Vi skal selvfølgelig have alle oplysninger så rigtige som mulige – og de samme oplysninger, som ministrene har," siger hun.

Læs også: Løkke afviser at møde op i samråd igen

Den begrundelse bakker Simon Kollerup op:

"Regeringen har siddet inde med meget alvorlige oplysninger og advarsler om landbrugspakken, som man møjsommeligt har slettet og redigeret ud af de papirer, som Folketinget har fået. Det betyder, at Folketinget ikke har et tilstrækkeligt oplyst grundlag at træffe sine beslutninger på," siger han til Altinget.

SF's miljøordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er meget tilfreds med enigheden om at tildele regeringen en næse.

"Denne sag er alvorlig, både for vores miljø og natur, men også for vores demokrati. En regering må ikke vildlede Folketinget og tilbageholde vigtige oplysninger," siger hun i en pressemeddelelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviste onsdag at møde op i et samråd og redegøre for sin rolle i arbejdet med landbrugspakken. Det vakte vrede hos de røde partier, og det har nu ført til en næse til Løkke og regeringen. Derudover har udvalget klaget til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), over, at Lars Løkke nægter at møde op i samråd.

Kritikken bliver først formelt vedtaget senere i eftermiddag. Men alle oppositionens partier samt Dansk Folkeparti og Konservative har tilkendegivet, at de vil stemme for.

*Opdateret: Konservative stemmer også for næsen.

Forrige artikel The final countdown: Sådan følger du med i briternes dom over EU The final countdown: Sådan følger du med i briternes dom over EU Næste artikel David Camerons vej mod EU-udgangen David Camerons vej mod EU-udgangen