Regeringen forlænger grænsekontrollen igen

ASYL: For sjette gang bliver den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse forlænget med 30 dage. 

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse er forlænget frem til 2. juni. 
Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse er forlænget frem til 2. juni. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Anne Justesen

Regeringen forlænger endnu en gang den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Kontrollen forlænges med yderligere 30 dage indtil 2. juni 2016.

Det sker ifølge ministeriet, fordi svenskerne fortsat har ID-kontrol, og fordi der fortsat kommer et stort antal flygtninge og migranter til Europa.

"Vi må konstatere, at der fortsat er et betydeligt pres på Europas grænser, og at migranter og flygtninge finder alternative ruter, når grænserne lukkes. Samtidig er der efter sigende et stort antal uregistrerede flygtninge og migranter i blandt andet Tyskland, som vil kunne søge mod Danmark," siger integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Når asylansøgere uden korrekte ID-papirer ikke kan rejse videre til Sverige, er der stadig en alvorlig risiko for, at mange flygtninge og migranter vil kunne strande her i landet. En sådan ophobning vil kunne true den offentlige orden og indre sikkerhed i Danmark, og det må vi tage alvorligt. Det er derfor nødvendigt, at vi forlænger grænsekontrollen.”

Den midlertidig grænsekontrol blev indført 4. januar, efter Sverige indførte sin ID-kontrol, og det er nu sjette gang, at regeringen forlænger kontrollen. 

En midlertidig grænsekontrol inden for Schengen må kun vare i to måneder. Men Schengen-reglerne tillader, at man forlænger kontrollen, hvis der er en alvorlig trussel mod medlemslandets offentlige orden eller indre sikkerhed. 

Ministeriet oplyser, at regeringen har orienteret Europa-Kommissionen og de øvrige Schengenmedlemsstater om, at den midlertidige grænsekontrol nu bliver forlænget til 2. juni 2016. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00