Regeringen imod ny asyllov fra EU

ASYL: EU vil ændre asylpolitik, så overbelastede lande kan afvise at modtage returnerede asylansøgere. Birthe Rønn Hornbech (V) advarer mod asylshopping.
EU-kommisionen har foreslået at suspendere den såkaldte Dubling-konvention, der betyder, at asylansøgeres sag skal behandles i det EU-land, de først har sat sine fødder i. Ydermere skal belastede lande som Frankrig, Sverige og Malta have mulighed for at afvise asylansøgere.

Og selvom Danmark med retsforbeholdet ikke direkte er omfattet af de nye regler, kan den nye asylpolitik få konsekvenser for Danmark. Det skyldes, at Danmark kan blive forhindret i at sende flygtninge tilbage til fx Sverige.

I et svar til Folketingets udlændingeudvalg advarer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech mod, at den nye lovgivning kan føre til asylshopping.

EU's integrationsministre drøftede forslaget i juni, men flere ministre advarede mod misbrug af asylsystemet og lempelser, som kan tiltrække asylsøgere, forklarer Rønn Hornbech. Det skriver berlingske.dk.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birthe Rønn Hornbech

Fhv. minister (V), fhv. MF, fhv. vicepolitimester
cand.jur. (Københavns Uni. 1971)









0:000:00