Regeringen opretter ny styrelse som modsvar på coronavirussen

CORONASTYRELSE: En ny styrelse skal styrke Danmarks indsats mod coronavirussen og fremtidige epidemier med bedre forsyning af værnemidler og øget testkapacitet.

En helt ny styrelse er på vej i Danmark

Oprettelse af styrelsen er et af regeringens nye tiltag mod coronavirussen, og styrelsen får til opgave at styrke og koordinere det danske sygdomsberedskab i fremtiden.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag på et pressemøde i Statsministeriet.

”Den nye styrelse skal tage sig af det praktiske, logistikken og det samfundsmæssige beredskab,” siger hun.

Helt konkret skal den nye styrelse sørge for en koordinering mellem de relevante myndigheder om testkapacitet og forsyning af værnemidler. Derudover skal den indgå i et internationalt samarbejde om værnemidler.

Styrelsen forventes at være klar til at starte arbejdet i august, og den kommer til at høre under Justitsministeriet.

Ny teststrategi
Foruden en ny styrelse lancerer regeringen tirsdag også en ny teststrategi. For fremtiden vil myndighederne opspore alle dem, som har været i kontakt med en coronasmittet. De skal efterfølgende testes og isoleres.

”Myndighederne vil allerede fra denne uge begynde at opspore, hvem de smittede har været i kontakt med,” siger Mette Frederiksen.

Hvis man indenfor de seneste fire til seks dage har været tæt på en dansker med corona, vil man få tilbudt en test. Derudover vil regeringen øge muligheder for selvisolation uden for danskernes egne boliger ved at stille for eksempel feriecentre og hoteller til rådighed.

Den nye teststrategi gælder i de næste tre måneder, og så vil regeringen præsentere en ny plan til efteråret.

Forrige artikel Rasmus Nordqvist skifter til SF Rasmus Nordqvist skifter til SF Næste artikel Gense spørgetimen med statsministeren Gense spørgetimen med statsministeren
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.