Regeringen overvejer at droppe reklameafgiften

FORHANDLING: Skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil invitere SF og Enhedslisten til en fornyet drøftelse om den planlagte reklameafgift.

Regeringens bebudede reklameafgift kan være fortid, allerede inden den er blevet gennemført.
Regeringens bebudede reklameafgift kan være fortid, allerede inden den er blevet gennemført.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Regeringens bebudede reklameafgift kan være fortid, allerede inden den er blevet gennemført. Oven på en massiv kritik af afgiften indkalder skatteminister Benny Engelbrecht (S) nu SF og Enhedslisten til en ny drøftelse i januar om den planlagte reklameafgift.

Skatteministeriet planlagde ellers at fremsætte lovforslaget til januar næste år med ikrafttræden midt på året.

”Når jeg hører forligspartiernes bekymringer, så tager jeg dem naturligvis alvorligt. Derfor synes jeg, det er naturligt at invitere til en fornyet grundig drøftelse. Men jeg må selvfølgelig understrege, at en eventuel afskaffelse kræver, at vi finder den nødvendige finansiering,” siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

I sidste uge udtalte skatteordfører for SF Lisbeth Bech Poulsen da også til Altinget, at partiet var villig til at genoverveje afgiften, hvis der kan findes en anden løsning, der giver det samme i forhold til miljø og klima.

Hensigten med reklameafgiften, som er planlagt at blive pålagt husstandsomdelte reklamer, er at mindske mængden af reklamer og dermed tage hensyn til miljøet. Provenuet fra reklameafgiften skal finansiere tillægget til den grønne check, som også var en del af finanslovsaftalen.

Udskudt til marts
Kritikken er særligt gået på tab af arbejdspladser. Beregninger fra Grafisk Arbejdsgiverforening viser, at op mod 600 arbejdspladser i den grafiske branche ville gå tabt som følge af afgiften.

Reklameafgiften indgik i finansloven for 2012, som SF og Enhedslisten stod bag. Loven blev vedtaget i Folketinget i december 2012, men den skulle godkendes i EU, inden den kunne træde i kraft. EU godkendte afgiften i sommeren 2014 med mindre justeringer.

Skatteministeriets seneste beregninger viser dog, at det forventede provenu vil være cirka en tredjedel mindre end forudsat i 2012-aftalen, fordi mængden af reklamer er faldet kraftigere end ventet.

Regeringen har udskudt fremsættelsen af loven om reklameafgiften fra januar til marts.

Læs også: Detailbranche: Afgift på reklamer fordyrer fødevarer

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024