Regeringen vil fastholde besparelser på uddannelse

FINANSLOV: Regeringen fastholder sparekniven på uddannelsesområdet i sit forslag til finanslov, men lover at provenuet fra besparelserne bliver på området fra 2022. 

Foto: Ritzau/Nanna Navntoft
Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringen lader grønthøsteren køre videre på uddannelsesområdet.

Sent onsdag skriver flere medier således, at regeringen med sit finanslovforslag torsdag vil holde fast i omprioriteringsbidragets to-procentsbesparelser på uddannelsesområdet.

Dermed indeholder regeringens udspil til finanslov ikke den aflysning af omprioriteringsbidraget, som uddannelsesinstitutionerne har sukket efter.

Til gengæld indeholder finansloven et løfte om, at omprioriteringsbidraget forsætter, men at midlerne forbliver på området fra 2022. Det skriver DR onsdag aften.

"Det vil være sådan, at regeringen hvert år tager stilling til, hvordan pengene skal bruges. Er det gymnasierne, folkeskolen eller et andet område, der har brug for at få et løft? Det vælger man år for år," siger finansminister Kristian Jensen (V) til DR.

Dermed vil institutioner også efter 2022 fortsat skulle spare de to procent, og håbe på, at politiske vinde fører midler tilbage til kassen. 

Forslaget om at beholde besparelserne kommer på trods af et flertal i Folketinget, inklusive regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, som ønsker helt at afskaffe besparelserne.

Læs også: Inden finanslov: Det mener partierne om besparelser

Også forhenværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) sluttede sin ministergerning af med at sende et brev til Finansministeriet med et ønske om at sløjfe omprioriteringsbidraget fra 2022.

Regeringen fremlægger sit forslag til finanslov for 2019 torsdag klokken 11.00, hvor de endelige detaljer om omprioriteringsbidraget vil blive offentliggjort. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00