Regeringen vil have EU-agentur til København

EU: Onsdag ventes regeringen officielt at melde Danmark på banen som kandidat til at huse EU’s lægemiddelagentur, EMA.

Karen Ellemann (tv) og Anders Samuelsen (th) vil sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby onsdag præsentere de danske planer.
Karen Ellemann (tv) og Anders Samuelsen (th) vil sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby onsdag præsentere de danske planer.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmark vil gerne huse EMA, EU’s lægemiddelagentur. Det melder regeringen angiveligt ud officielt onsdag på et pressemøde.

Det sker efter måneders diskrete forberedelser i blandt andet Københavns Kommune og Udenrigs- og Sundsministeriet og en lang periode med diskrete sonderinger i Bruxelles.

En stribe lande har meldt ud, at de ønsker at huse det magtfulde lægemiddelagentur, hvis briterne som ventet melder sig ud af EU. Danmark skulle høre til blandet de lande, som har en reel chance for at få agenturet.

Danmark er dog oppe imod andre oplagte i form af blandt andet Holland, Sverige og Italien.

Tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen, Steffen Thirstrup, har i Altinget forklaret om Danmarks chancer for at vinde kampen om at få EMA til Danmark.

LÆS: Ekspert: Gode argumenter for at Danmark skal huse EMA

På pressemødet vil blandt andre udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) samt fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) fortælle om processen.

Derudover deltager Københavns overborgmester Frank Jensen. Med agenturet følger 900 arbejdspladser og et stort antal hotelovernatninger på grund af møder og konferencer. Det stiller store krav til hovedstadsområdets hotelfaciliteter og internationale skoler til de ansattes børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024