Regeringen vil lempe offentlighedsloven

AKTINDSIGT: Regeringen vil lempe en af de mest kritiserede bestemmelser i offentlighedsloven, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Den tiltrædende VLAK-regering vil lempe offentlighedsloven.

Det fremgår af det regeringsgrundlag, som netop er blevet offentliggjort i forbindelse med et pressemøde på Marienborg.

"Når offentlighedsloven skal evalueres i 2017, vil regeringen lempe ministerbetjeningsreglens beskyttelse af den interne og politiske beslutningsproces i forhold til de nuværende regler," skriver regeringen.

Netop ministerbetjeningsreglen har været stærkt kritiseret. Seneste viste en undersøgelse fra Ombudsmanden, at reglen har givet en væsentlig begrænsning af retten til aktindsigt.

”Ministerbetjeningsreglen har til formål at styrke beskyttelsen af den interne og politiske beslutningsproces i centraladministrationen. Det har den virkning, at offentlighedens ret til aktindsigt på området indskrænkes. Denne indskrænkning har efter min vurdering i praksis vist sig at være væsentlig”, sagde ombudsmand Jørgen Steen Sørensen ved den lejlighed.

Forrige artikel Løkke om ny VLAK-regering: Et ambitiøst regeringsgrundlag Løkke om ny VLAK-regering: Et ambitiøst regeringsgrundlag Næste artikel Regeringen: Endnu flere statslige arbejdspladser skal udflyttes Regeringen: Endnu flere statslige arbejdspladser skal udflyttes
Medarbejdere politianmeldes for svindel i Forsvaret

Medarbejdere politianmeldes for svindel i Forsvaret

SVINDEL: Medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse har i årevis ukontrolleret kunnet svindle med indkøb for flere hundrede millioner kroner, konkluderer Rigsrevisionen. Forsvarsministeren kalder sagen meget alvorlig og vil ikke udelukke advokatundersøgelse.