Regeringen vil tillade forsamlinger på 50 personer fra mandag

CORONA: Forsamlingsforbuddet skal ændres, så op til 50 personer kan samles. Sådan lyder et nyt udspil fra regeringen i brev til partilederne, hvor der også lægges op til gradvis lempelser hen over sommeren.

I næsten tre måneder har danskerne ikke kunne samles mere end 10 personer.

Men nu kan planer om større sammenkomster formentlig snart blive til virkelighed.

Regeringen lægger nemlig op til at forsamlingsforbuddets grænse skal hæves til 50.

Det skriver både DR Nyheder og TV 2, som er i besiddelse af et brev, som regeringen har sendt til Folketingets partier forud for weekendens forhandlinger om netop forsamlingsforbuddet. Altinget har også fået bekræftet indholdet af sine kilder.

Ifølge regeringens udspil, som bliver beskrevet i brevet, vil den lempe forbuddet på mandag, hvor tredje fase af genåbningen sættes i gang.

Men den nøjes ikke med det ene forslag. Regeringen foreslår i alt tre lempelser af forsamlingsforbuddet hen over sommeren. Den næste vil komme 8. juli, hvor grænsen bliver hævet til 100 personer.

Fra 8. august skal det være muligt for arrangører, der er omfattet af de såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer, at samle 200 personer. For alle andre typer af forsamlinger skal reglen om 100 personer stadig være gældende.

Allerede i april meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at forsamlinger på mere end 500 personer vil blive forbudt helt frem til 1. september, hvilket medførte aflysninger af blandt andet alle sommerens store festivaler.

Forrige artikel Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus Næste artikel Regeringen lander aftale om at udfase hjælpepakker fra 29. august Regeringen lander aftale om at udfase hjælpepakker fra 29. august
Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

KRONIK: For syv år siden var jeg blevet for fuld og var faldet i søvn. Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke selv vidste, jeg var en del af. I dag har debatten om #MeToo, sexisme og samtykkeloven givet kvinder som mig et sprog til at sætte ord på egne oplevelser. Nu skal samfundet lytte og handle, skriver Marie de Stoppelaar.