Rekordmange har brevstemt

BREVSTEMMER: I landets større kommuner har langt flere vælgere brevstemt end ved sidste valg. Især Aarhus Kommune har oplevet, at vælgerne har en stigende interesse.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Camilla Schouw

Mange flere danskere har brevstemt ved folketingsvalget i forhold til sidste valg. Det er i hvert fald meldingen fra en række af landets kommuner, som Altinget har talt med.

Aarhus har oplevet en kraftig stigning med 30 procent flere brevstemmer ved dette folketingsvalg. Ifølge tal fra Danmarks Statistik fik Aarhus Kommune 16.488 brevstemmer ved sidste valg. I år er det tal steget til over 21.500.

Flere andre kommuner melder også om rekordantal og travlhed. I Københavns Kommune er antallet af brevstemmer steget fra 38.966 til 43.968 brevstemmer. Og også i Odense har der været flere brevstemmer, end der plejer. Odense har fået over 11.000 stemmer, og det er en stigning på næsten 2.000 stemmer.

Randers og Roskilde Kommuner har også set en stigning, som dog ikke er lige så markant som i landets tre største byer.

Der er dog også nogle kommuner, som har oplevet et fald i antal brevstemmer. I Aabenraa Kommune har 142 færre vælgere brevstemt, og i Vordingborg har de set en nedgang på cirka 300 brevstemmer i forhold til 2011.

Flere af kommunerne forventer, at der kommer flere stemmer ind i morgen med posten, fordi andre kommuner først skal sende brevstemmerne videre.

Man kan brevstemme i den kommune, man befinder sig i, og derefter skal stemmesedlen sendes til bopælskommunen, hvor den indgår i det endelige antal.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00