Rød blok klar med mistillidsvotum til Kjer

MISTILLID: En samlet rød blok har indkaldt til hasteforespørgsel, hvor man vil stille et mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). K vil stemme for, men Lars Løkke Rasmussen (V) håber på en tillidsaftale og nægter at afskedige sin minister.

Alle partierne i rød blok har torsdag indkaldt til hasteforespørgsel i Folketinget, hvor de vil stille et mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Partierne begrunder mistilliden med, at Eva Kjer ikke har givet Folketinget retvisende oplysninger i forbindelse med regeringens Landbrugspakke.

”Det er afgørende for folkestyret, at Folketinget har tillid til, at en minister til enhver tid gengiver et retvisende billede af konsekvenserne ved de politiske beslutninger, som Folketinget skal træffe,” siger Nicolai Wammen (S) i en mail og tilføjer:

”Det er tydeligt for enhver, at der er et behov for afslutning i denne sag, så Folketinget igen kan fokusere på at løse Danmarks udfordringer.”

Allerede tirsdag aften erklærede Konservative også mistillid til ministeren, og det betyder, at der er et flertal i Folketinget imod Eva Kjer Hansen. Partiets politiske ordfører, Mai Mercado, bekræfter over for Politiken, at partiet vil stemme for rød bloks mistillidsvotum. Dermed er der flertal for at vælte ministeren.  

Medmindre Konservative ændrer holdning, så betyder et flertal, at Eva Kjer Hansen ifølge grundloven skal gå af.

‪Løkke håber på tillidsaftale‬
‪Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviste onsdag at afskedige miljøministeren. Og det holder han fast i.

‪”Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej,” siger han til TV 2 News.‬

Han inviterer i stedet resten af blå bloks partiledere til forhandlinger i Statsministeriet, hvor han vil forsøge at genskabe tilliden i blokken med en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, som blå blok vedtager torsdag.‬

‪Løkke håber på, at forhandlingerne kan ende med både en tillægs- og tillidsaftale.‬

Skulle forhandlingerne ende uden tillid er scenariet ikke en ministerafskedigelse, fortæller Løkke.

‪”Så er det andet, lidt mere sandsynlige, udfaldsrum, at udskrive folketingsvalg. Jeg vil gerne give det en chance og forhandle en tillægsaftale, som forhåbentlig også kan føre til, at vi genopbygger den nødvendige tillid. Det er det arbejde, vi sætter i gang i dag,” tilføjer han.‬

Hasteforespørgslen kommer tidligst til at foregå onsdag i næste uge.

Forrige artikel Ny måling: Venstre går tilbage Ny måling: Venstre går tilbage Næste artikel Statens Administration hårdt ramt af opsigelser Statens Administration hårdt ramt af opsigelser