Rosbo stopper som trafik-direktør

EFTERSPIL: Den omstridte direktør for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, stopper ved udgangen af maj. Jeg går frivilligt og skal snart i nyt job, siger han.
Anders Rosbo har været direktør siden 2007.
Anders Rosbo har været direktør siden 2007.Foto: sikkertrafik.dk
Hjalte T. H. Kragesteen

Kontrakten udløber, og Anders Rosbo har opfyldt den fint. Og så er der ikke noget underligt i, at der nu kommer en ny direktør.

Mogens Kjærgaard Møller
Konstitueret formand for Rådet for Sikker Trafik

Anders Rosbo stopper som direktør i Rådet for Sikker Trafik. 

Direktøren, der har siddet på posten siden 2007, kom i offenlighedens søgelys i november sidste år, da det viste sig, at han havde fået store lønstigninger, uden at Justitsministeriet og rådets forretningsudvalg var orienteret. Som manden med ansvaret for miseren måtte Tom Behnke dengang trække sig, mens Anders Rosbo blev på posten.

I kølvandet erklærede han sig klar til at genforhandle sine lønforhold. Men på mødet blandt rådets medlemmer 22. april blev det meddelt, at Anders Rosbo ikke får forlænget sin kontrakt. Og det er der en god forklaring på, siger han selv og afviser, at lønsagen har haft indflydelse:

”Jeg har fået nyt job pr. første juni. Det er sådan set min egen beslutning at stoppe, og den har været undervejs i et år. Jeg mener ikke, at jeg kan opnå mere i det her job,” siger Anders Rosbo.

Mogens Kjærgaard Møller har været konstitueret formand, siden Tom Behnke tog sin afsked i november. Han fortæller kortfattet, at der ikke er tale om en fyring af Anders Rosbo:

”Kontrakten udløber, og Anders Rosbo har opfyldt den fint. Og så er der ikke noget underligt i, at der nu kommer en ny direktør,” siger Mogens Kjærgaard Møller.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Rosbo

Fhv. kommunikationschef, VisitDenmark, fhv. direktør, Rådet for Sikker Trafik
Journalist (DJH 1990)

Tom Behnke

Direktør, Egå Træfældning, politiassistent, fhv. MF (K)
politibetjent (Politiskolen København 1991)

0:000:00