Rosenkrantz-Theil peger på Sophie Hæstorp som spids i København

STØTTE: Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, opfordres af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til at gå efter at blive Københavns næste overborgmester.

Sophie Hæstorp Andersen (S) har været valgt til Folketinget. Nu bliver hun opfordret af partikollega Pernille Rosenkrantz-Theil til at gå efter overborgmesterposten i København.
Sophie Hæstorp Andersen (S) har været valgt til Folketinget. Nu bliver hun opfordret af partikollega Pernille Rosenkrantz-Theil til at gå efter overborgmesterposten i København.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

De blev nævnt som to af favoritterne til at blive socialdemokratisk overborgmesterkandidat ved næste valg.

Nu melder Pernille Rosenkrantz-Theil ud, at hun bakker op om regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, hvis hun vil gå efter posten.

Dermed er S-ministeren ikke selv kandidat.

Opfordringen, der altså kommer fra et medlem af den socialdemokratiske regering, kommer dagen efter et andet tidligere folketingsmedlem meldte sig på banen som kandidat.

Mette Reismann, der er tidligere uddannelses- og forskningsordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, stiller op i Valby-kredsen.

Altinget arbejder på at få en kommentar fra Sophie Hæstorp Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00