Rosenkrantz-Theil peger på Sophie Hæstorp som spids i København

STØTTE: Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, opfordres af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til at gå efter at blive Københavns næste overborgmester.

De blev nævnt som to af favoritterne til at blive socialdemokratisk overborgmesterkandidat ved næste valg.

Nu melder Pernille Rosenkrantz-Theil ud, at hun bakker op om regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, hvis hun vil gå efter posten.

Dermed er S-ministeren ikke selv kandidat.

Opfordringen, der altså kommer fra et medlem af den socialdemokratiske regering, kommer dagen efter et andet tidligere folketingsmedlem meldte sig på banen som kandidat.

Mette Reismann, der er tidligere uddannelses- og forskningsordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, stiller op i Valby-kredsen.

Altinget arbejder på at få en kommentar fra Sophie Hæstorp Andersen.

Forrige artikel Wammen foreslår grøn strategi med kødfri dage og elbiler i det offentlige Wammen foreslår grøn strategi med kødfri dage og elbiler i det offentlige Næste artikel Dansk fagbevægelse bekymret over forslaget om europæisk mindsteløn: Skråplan og Dansk fagbevægelse bekymret over forslaget om europæisk mindsteløn: Skråplan og "traktatbrud"
Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

PENGEJAGT: Beskæftigelsesministeriet skal spare 52 millioner på konsulenter, og vil hente en del af pengene i satspuljebevillinger til socialt udsatte. "Kreativiteten er voldsomt stor," lyder kritikken fra blå blok.