Rosenkrantz-Theil vil fordele støtte til organisationer på en ny måde. Men hun kan ikke love, hvornår det sker

Fredag uddelte et bredt flertal tæt på én milliard kroner til udsatte og ældre via SSA-reserven. Trods pres for en kriteriebaseret model erkender minister, at man ikke er nået videre med arbejdet om at gøre civilsamfundsorganisationernes tilværelse mere stabil endnu.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Siden satspuljens nedlæggelse har der været et stort ønske om at gøre finansieringen af en række sociale organisationers tilværelse og indsatser mere stabil.

Men også i år er forhandlingerne om fordelingen af de 947 millioner kroner i SSA-reserven foregået på samme måde som de seneste år, lød det fra social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

SVM-regeringen har bebudet, at den vil sætte gang i arbejdet med at udvikle en ny model, der skal sikre organisationerne en mere stabil grundfinansiering. Men det er ikke sikkert, at arbejdet er på plads, inden forhandlingerne om SSA-reserven påbegyndes næste gang.

“Det kan ikke siges, om vi når det inden næste års forhandlinger. Så langt er vi ikke kommet i planlægningen af det endnu, og regeringsgrundlaget er jo ment til at blive indfriet i løbet af den her valgperiode,” sagde Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget.

Jeg har ikke meldt ud eller haft forventninger om, at vi kunne nå at ændre på de ting forud for årets forhandlinger.

I kølvandet på nedlæggelsen af satspuljen forklarede Pernille Rosenkrantz-Theil – dengang som socialordfører - at flere end 100 organisationer havde været forbi hendes kontor på ét år og ønske mere stabile vilkår.

Og ministeren svarede fredag – her knapt fire år senere – “klart nej” på spørgsmålet, om hun og de andre partier var nået videre med arbejdet om at gøre organisationernes tilværelse mere sikker.