Om  
Thomas Thors

S-borgmester forlader politik efter nederlag

Efter halvering af sit partis mandattal til nu fire meddeler Bornholms afgående borgmester, læge Thomas Thors (S), at han ikke vil udnytte sit genvalg til byrådet men helt vil forlade politik.

Redaktionen

Thomas Thors vil i stedet give pladsen videre i byrådet for Bornholms Regionskommune, oplyser han i en pressemeddelelse.

"Jeg vil anmode kommunalbestyrelsen på det konstituerende møde den 9. december om at godkende mit ønske om ikke at indtage min plads i kommunalbestyrelsen efter 1. januar," siger han.

Det giver nyvalg til 53-årige Karen Lynn Jacobsen, der kun fik 152 personlige stemmer ved valget mod de 756 vælgere, der satte kryds ved Thomas Thors.

Thors har en lang fortid i bornholmsk politik, i det han var Bornholms Regionskommunes første borgmester fra 2003-05. Inden kommunesammenlægningen var han fra 1998 borgmester for Rønne Kommune. Fra 4. januar 2021 blev han igen borgmester i Bornholms Regionskommune efter tidligere borgmester Winni Grosbøll.

Han tabte konstitueringsræset til en særegen alliance mellem Enhedslisten, der fik et godt valg på øen, Kristendemokraterne, Dansk Folkeparti samt De Konservative, der løb med borgmesterposter i kraft af den nyvalgte politimand Jakob Trøst.

"Jeg vil ønske borgmester Jacob Trøst og de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer al mulig held og lykke med deres virke for Bornholm i de kommende år," slutter Thomas Thors.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Thors

cand.med. (Københavns Uni. 1975)

0:000:00