Om  
Carsten Rasmussen

S-borgmester giver hånd til nye statsborgere trods anbefalinger

Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, valgte 7. marts at gennemføre en grundlovsceremoni, selvom flere borgmestre har aflyst håndtryksceremonien grundet coronavirus.

Sofie Hvemon

I Næstved valgte borgmester Carsten Rasmussen (S) 7. marts at gennemføre en såkaldte grundlovsceremoni trods anbefalinger fra myndighederne.

Det skriver DR.

Sundhedsmyndighederne anbefaler ellers i denne pressemeddelelse, at kommunerne udsætter de planlagte grundlovsceremonier for at begrænse smittespredning af coronavirus.

Fra 1. januar i år skal der i forbindelse med tildelingen af dansk statsborgerskab nemlig foregå en såkaldt grundlovsceremoni, hvor personer, der ansøger om statsborgerskab, skal skrive under på at ville overholde dansk lovgivning samt give repræsentanter fra myndighederne hånden.

Borgmester Carsten Rasmussen valgte dog at gennemføre grundlovsceremonierne trods anbefalinger:

"Jeg tager det meget alvorligt, når Sundhedsstyrelsen og Mette Frederiksen melder ud om retningslinjer, men jeg var lige ude og handle i går, og der tog jeg en indkøbsvogn. Og jeg kan ikke vide, om 100 eller 500 personer har haft den vogn i hånden," siger Carsten Rasmussen til DR.

Udlændinge- og Integrationsministeriet understreger dog over for DR, at der er tale om en anbefaling og ikke en ordre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Rasmussen

Borgmester (S), Næstved Kommune
specialarbejder

0:000:00