S finder vikar for Henrik Sass Larsen som statsrevisor

NAVNE: Flemming Møller Mortensen (S) vil på ubestemt tid fungere som statsrevisor, mens Henrik Sass Larsen er sygemeldt.

Socialdemokratiets medlem af statsrevisorerne har siden 5. august heddet Flemming Møller Mortensen.

Her trådte han ind som stedfortræder for Henrik Sass Larsen, der i juni meddelte, at han sygemelder sig fra Folketinget og dermed heller ikke har kunnet passe jobbet som statsrevisor.

Flemming Møller Mortensen, der også er ny gruppeformand for Socialdemokratiet, fungerer som stedfortræder på ubestemt tid.

Den nye statsrevisor har været folketingsmedlem siden 2007, og han har blandt andet fungeret som sundhedsordfører tidligere.

Henrik Sass Larsen har fungeret som statsrevisor siden januar 2017, og det var oprindeligt Dan Jørgensen, der var hans stedfortræder. Dan Jørgensen er blevet ny klima-, energi- og forsyningsminister, og da jobbet som minister og statsrevisor er to uforenelige størrelser, har Socialdemokratiet i stedet udpeget Flemming Møller Mortensen til posten. 

Stillingen som statsrevisor er normeret til en halvtidsstilling, og lønnen udgør cirka 300.000 kroner om året.

De seks statsrevisorer er: 

Henrik Thorup (DF), formand
Klaus Frandsen (R), næstformand
Villum Christensen (LA)
Frank Aaen (EL)
Britt Bager (V)
Flemming Møller Mortensen (S), stedfortræder for Henrik Sass Larsen.

Forrige artikel Blå partier kalder Frederiksen i samråd om Rossens rolle i Statsministeriet Blå partier kalder Frederiksen i samråd om Rossens rolle i Statsministeriet Næste artikel Nu starter spillet om penge til sundhed: Her er Wammens største udfordring Nu starter spillet om penge til sundhed: Her er Wammens største udfordring
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.