S i kovending: Vil alligevel ikke undersøge Dong-salg

UNDERSØGELSE: Socialdemokraternes statsrevisor, Lennart Damsbo-Andersen, trækker i land og mener ikke længere, at Rigsrevisionen skal undersøge salget af Dong.

Statsrevisorne fra venstre Lars Barfoed (K), Klaus Frandsen (R), Peder Larsen (SF), Henrik Thorup (DF), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Søren Gade (V).
Statsrevisorne fra venstre Lars Barfoed (K), Klaus Frandsen (R), Peder Larsen (SF), Henrik Thorup (DF), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Søren Gade (V).Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Frederik Tillitz

Rigsrevisorerne skal alligevel ikke undersøge salget af Dong, mener Socialdemokraternes statsrevisor Lennart Damsbo-Andersen.

”Jeg er enig med Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), i, at det ikke giver nogen mening at bede Rigsrevisionen undersøge salget af Dong,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Der har allerede været en lang og grundig proces, der ikke har givet anledning til at tro, at salget ikke skulle være foregået efter reglerne. Jeg mener derfor ikke, at der er årsag til at foretage sig yderligere i sagen.”

Udmeldingen kommer, efter at han i dagens Information har givet udtryk for det modsatte.

Jeg er enig med Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), i, at det ikke giver nogen mening at bede Rigsrevisionen undersøge salget af Dong

Lennart Damsbo-Andersen
Socialdemokraternes statsrevisor

”Jeg synes, at vi skal bede Rigsrevisionen se på, om man kan undersøge salget – og hvordan en sådan undersøgelse kunne se ud. Nogle gange har vi jo set eksempler på, at det ikke giver mening af undersøge noget. Eller også giver det rigtig god mening. Det billede må vi først have," sagde Lennart Damsbo-Andersen til avisen.

U-vendingen kommer, efter at Statsrevisorerne overvejer at få Rigsrevisionen til at undersøge, om dele af Dong tilbage i 2014 blev solgt for billigt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Efter en henvendelse fra Enhedslistens tidligere finansordfører, Frank Aaen, skal de seks statsrevisorer tirsdag drøfte en revisionsundersøgelse.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, siger til Information, at han ikke mener, at der er behov for en undersøgelse.

Næstformand hos statsrevisorerne, Henrik Thorup (DF), vil til avisen ikke tage stilling.

”Det er jo en ret speget og speciel situation. Så jeg vil ikke afvise, at vi laver en undersøgelse, men jeg vil heller ikke sige, at vi gør det,” siger han.

De andre statsrevisorer er Klaus Frandsen (Radikale), Søren Gade (V) og Lars Barfoed (K).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lennart Damsbo-Andersen

Fhv. MF (S), fhv. formand, Produktionsskoleforeningen
tømrer (Ewald Andersen. 1980)

0:000:00