S og DF til regeringen: Hvor skal pengene til ny boligskat komme fra?

BOLIGSKAT: S og DF vil ikke forhandle om en ny aftale om boligskatten, før regeringen fortæller, hvor pengene skal komme fra.

Onsdag mødes regeringen igen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale for at forhandle om den fremtidige boligskat.

Men selvom Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet møder op i Finansministeriet, vil partierne ikke forhandle, før regeringen har fremlagt, hvor pengene til lettelserne i boligskatten skal komme fra. Det skriver TV 2.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er bekymret for, at det er de forkerte, der ender op med regningen for boligskattelettelserne.

”Vi møder altid op til møderne, men når man forhandler noget så stort og vigtigt, så skal danskerne også vide, hvad konsekvenserne af forslagene er. Og det er vi også nødt til at vide som politiske med- og modspillere. Vores bekymring er, at det er helt almindelige husejere, der kommer til at betale,” siger Mette Frederiksen (S) til TV 2.

Hun tror, at der kan findes ”nogle ret store besparelser på nogle papirer i nogle skuffer rundt omkring”. Og det skal på bordet, før der kan forhandles videre, lyder det fra S-formanden.

Vil lette boligskat med 32,2 mia.
Samme melding lyder fra Dansk Folkeparti, der også vil se en finansiering, før partiet vil begynde at forhandle.

Regeringen præsenterede i oktober sit bud op et nyt boligskattesystem. Det indebærer blandt andet at både ejendomsværdiskattesatserne og den gennemsnitlige grundskyldssats nedsættes, ligesom regeringen vil fastfryse grundskylden frem til 2021.

Derudover lægger regeringen op til give en skatterabat, der skal sikre at ingen boligejere, som har købt eller køber bolig inden 2021, skal betale en højere samlet boligskat ved overgangen til de nye skatteregler i 2021, end med de nuværende regler. Skatterabatten gælder frem til den dag, boligen sælges.

I alt vil regeringens lette boligskatten med 32,2 milliarder kroner.

Regeringen mødes med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale klokken 15.30 onsdag.

Forrige artikel Trods Trump: Partier holder fast i folkeafstemning om EU Trods Trump: Partier holder fast i folkeafstemning om EU Næste artikel S beskylder LA-minister for at provokere S beskylder LA-minister for at provokere