S-ordfører: Adskillige forkerte beslutninger under Thornings regering

Mattias Tesfaye i Folketinget fredag 12 januar 2018.  

FOLKETINGET: Socialdemokratiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye sagde fredag, at en lang række beslutninger under Helle Thorning-Schmidt (S) var forkerte.  

Folketinget debatterede fredag udlændingepolitik til en såkaldt forespørgselsdebat på foranledning af Dansk Folkeparti. 

Under debatten stillede Konservatives Rasmus Jarlov et spørgsmål til Socialdemokratiet: 

Jarlov konkluderede, at udlændingepolitikken under den tidligere socialdemokratisk ledede regering var lempeligere, end den var under den nuværende VLAK-regering. Han spurgte, om socialdemokraterne fortryder nogen af deres handlinger fra regeringsperioden. 

Svaret fra socialdemokraternes udlændingeordfører Mattias Tesfaye fik blandt andre Lars Løkke Rasmussen (V) til at spidse ører. Statsministeren valgte også at vende tilbage til udtalelsen, da han senere i debatten fik ordet. 

"Helt håbløst og gak"
"Vi synes, at der var adskillige af de beslutninger, der blev truffet, imens Helle Thorning-Schmidt (S) var statsminister, på udlændingeområdet, som var forkerte," sagde Mattias Tesfaye og lagde dermed på vegne af partiet afstand til sin egen regerings tidligere udlændingepolitik.

Mattias Tesfaye fremhævede beslutningen om automatisk at give dispensation fra kravet om danskkundskab til mennesker, som lider af posttraumatisk stress-syndrom, som værende "helt, helt håbløst og gak".

Se videoen ovenfor. 

Forrige artikel Dansk fravær på Balkan er ”strategisk brøler af rang” Dansk fravær på Balkan er ”strategisk brøler af rang” Næste artikel Det har vi lært efter et år med Donald Trump: Måske var demokratiet bare et stadie, vi skulle igennem Det har vi lært efter et år med Donald Trump: Måske var demokratiet bare et stadie, vi skulle igennem