S-ordfører: Regeringen er på vej med hastelov for forsamlingsforbud

FORBUD: Større forsamlinger er på vej til at blive forbudt for at mindske spredningen af coronavirus, siger S-ordfører, der mener, at et flertal i Folketinget sparker en åben dør ind.

Foto: Mette Rosendahl/Ritzau Scanpix

Regeringen er på vej med en hastelov, som skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger for at mindske spredningen af coronavirus i Danmark.

Det siger socialdemokraternes politiske ordfører, Jesper Petersen, til Ritzau ifølge Politiken.

Et flertal i Folketinget har tidligere onsdag krævet, at statsminister Mette Frederiksen (S) satte sig i spidsen for at indføre et påbud mod forsamlinger på over 1.000 personer. 

Men partierne sparker en åben dør ind, mener ordføreren:

"Som Mette Frederiksen bebudede allerede i går, så vil regeringen gennemføre hastelovgivning. Et af elementerne er muligheden for at lave et generelt påbud om ikke at afholde arrangementer af en vis størrelse."

Der har ikke tidligere været lovhjemmel for at forbyde større forsamlinger, påpeger Jesper Petersen.

Han kan ikke på nuværende tidspunkt sige præcis, hvordan et påbud kommer til at se ud eller kan træde i kraft. Det vil ifølge Jesper Petersen "bero på, hvad sundhedsmyndighederne har brug for".

Ifølge ham har alle partier sagt god for, at man er villig til at suspendere de normale tidsgrænser for Folketingets arbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Petersen

Udenrigs- og udviklingsordfører (S), formand for Folketingets Skatteudvalg, fhv. minister
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)









0:000:00