S-politiker bliver ny kommunikationschef for Skat

JOB-NYT: Socialdemokraternes social dumping-ordfører, Jeppe Bruus, skal være ny kommunikationschef i Skat. 

Arkivfoto. Jeppe Bruus sammen med skatteminister Karsten Lauritzen (V). 
Arkivfoto. Jeppe Bruus sammen med skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie Gormsen

Socialdemokraternes Jeppe Bruus bliver ny kommunikationschef i Skat. Det oplyser Skat til Altinget.

Det 38-årige folketingsmedlem får ansvaret for intern og ekstern kommunikation i Skat, som har cirka 6.200 medarbejdere og et driftsbudget på 4,9 milliarder kroner.

Jeppe Bruus er social dumping-ordfører for Socialdemokraterne, og han har i år også fungeret som vikarierende skatteordfører, mens partifællen Jesper Petersen har været på barsel. Tidligere har han blandt andet været kommunikationschef i LO.

Skat-direktør: En gevinst
Ifølge Skats direktør, Jesper Rønnow, er Jeppe Bruus en kommunikationsfaglig kapacitet med en solid erfaringsbase og en stor indsigt i den kompleksitet og formidlingsopgave, der er på skatteområdet.

”Jeg er sikker på, at Jeppe bliver en gevinst for den fortsatte professionalisering af vores kommunikation både på det strategiske niveau og i forhold til de mange kontaktflader, der er med både medier, departementet, og de ansatte i Skat i det daglige,” siger Jesper Rønnow i en skriftlig kommentar.

Jeppe Bruus har siden folketingsvalget i juni sidste år været suppleant for Mogens Lykketoft, der har været i New York for at være leder for FN's Generalforsamling. 1. september vender Lykketoft tilbage til Folketinget, og det betyder, at Jeppe Bruus udtræder af Folketinget. 1. november tiltræder han så sin nye stilling som kommunikationschef i Skat.

Nok at tage fat på
"Jeg glæder mig til at bidrage til at udvikle og styrke Skats kommunikation både i forhold til de mange eksterne interessenter og ikke mindst i forhold til de over 6.000 ansatte i Skat,” siger Jeppe Bruus i en skriftlig kommentar.

”Skat har en helt afgørende rolle i at sikre finansieringen af vores fælles samfundsudgifter inden for de politisk fastsatte rammer. Den rolle vil jeg gerne være med til at tage ansvar for, skabe øget synlighed omkring og opbakning til," siger han.

Og der bliver nok at tage fat på for Jeppe Bruus. Skat har de seneste år været ramt af en række skandalesager, som har skadet styrelsens image og tillid i befolkningen. Blandt de dårlige sager er blandt andet det fejlbehæftede inddrivelsessystem EFI, som tilsyneladende glemte at opkræve gæld og opkrævet gæld, som var forældet. Systemet blev i foråret 2015 lagt i graven efter at have fået hård kritik, og det betyder, at Skat nu inddriver danskernes gæld til det offentlige delvist manuelt, indtil der findes en ny løsning. Det har fået gælden til at eksplodere til over 85 milliarder kroner.

Derudover er Skat blandt andet blevet kritiseret for fejlbehæftede og forkerte ejendomsvurderinger, ligesom sagen om skattesvindel for mindst 9,1 milliarder kroner fra 2015 også har skabt overskrifter.

Dokumentation

Blå bog: Jeppe Bruus
Født 20. april 1978 i Holbæk

Uddannet cand.scient.pol.

2014-2016: Medlem af Folketinget for Socialdemokraterne
2012-2014: Kommunikationschef, LO
2009-2011: Rådgiver, Geelmuyden Kiese
2007-2009: Seniorkonsulent, Radius Kommunikation

2003-2007: Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Bruus

Skatteminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Jesper Rønnow Simonsen

Direktør, El- og VVS-branchens Uddannelsessekretariat (EVU)
cand.polit. i udviklingsøkonomi og statistik (Københavns Uni. 1994)

0:000:00