S-regering havde fattigdomsgrænse klar i skuffen. Men ny regering har ikke taget stilling endnu

SVM-regeringen har ikke besluttet sig for, om de vil indføre en fattigdomsgrænse, som den forrige regering havde lovet. Det får kritik fra Enhedslisten, der kalder det en nødvendighed for at føre regeringen socialpolitiske ambitioner ud i livet.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Det var en klar ambition for den forrige regering at indføre en ny fattigdomsgrænse, og der lå også et bud klar til drøftelse i regeringens koordinationsudvalg.

Men den blev aldrig indført, og den nye regering har ikke taget stilling til, om arbejdet med en fattigdomsgrænse skal fortsætte i denne regeringsperiode.

Det oplyser socialordførerne fra Socialdemokratiet og Venstre samt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Altinget.

Det får kritik fra Enhedslisten, der sammen den forrige regering havde aftalt i forståelsespapiret fra 2019, at der skulle indføres en officiel måling af antallet af fattige i Danmark.

”Hvis man reelt vil levere på de socialpolitiske ambitioner, der er lagt op til i regeringsgrundlaget, og at det ikke blot skal være skåltaler, så skal regeringen sikre arbejdet med en fattigdomsgrænse. Så vi konkret kan følge den økonomiske situation, folk står i,” siger socialordfører Victoria Velasquez.

Hvis man reelt vil levere på de socialpolitiske ambitioner, der er lagt op til i regeringsgrundlaget, og at det ikke blot skal være skåltaler, så skal regeringen sikre arbejdet med en fattigdomsgrænse.

Victoria Velasquez
Socialordfører, Enhedslisten

S-regeringen og dens støttepartier havde i fællesskab aftalt at indføre en fattigdomsgrænse som led i ambitionen om at bekæmpe børnefattigdom.

I maj sidste år var regeringen nået så langt med det arbejde, at der lå et oplæg til en ny fattigdomsgrænse klar til drøftelse i regeringens koordinationsudvalg.

Ifølge to særlige rådgivere, Altinget tidligere har været i kontakt med, blev den forrige regerings bud på en fattigdomsgrænse formentlig aldrig præsenteret, fordi timingen ikke passede. Blandt andet fordi offentliggørelsen af et bud på en ny fattigdomsgrænse kunne have blotlagt konsekvenserne af regeringens politik tæt på valgkampen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00