S støtter DF-forslag om at begrænse livstidsdømtes datingliv

VIDEO: Socialdemokratiet meddelte fredag, at partiet støtter Dansk Folkepartis forslag om at begrænse livstidsdømtes muligheder for at indlede forhold til personer uden for fængslet. Resten af Folketingets partier er imod. 

Fængsler skal ikke ikke kunne udlægges som en datingportal.

Sådan sagde Socialdemokratiets retsfordfører, Trine Bramsen, fredag fra Folketingets talerstol.

Her meddelte retsordføreren, at S støtter Dansk Folketpartis beslutningsforslag om at begrænse livstidsdømtes muligheder for at indgå relationer til personer uden for fængslet. 

"Det er en hån mod ofrene og deres efterladte, at personer, der har begået så utilgivelige forbrydelser, kan blive gift på stribe og få besøg af kvinder nærmest fra dag et, de sidder inde. Det rammer retsfølelsen," sagde ordføreren. 

Med forslaget ønsker DF at pålægge regeringen at undersøge, hvilke muligheder der er for at begrænse livstidsdømtes adgang, samt at følge op på undersøgelsen med lovforslag eller ændringer af administrative forskrifter, så livstidsdømte personer ikke fremover får mulighed for at få besøg af bekendtskaber, der er stiftet, efter de er blevet dømt.

Ret til besøg skal optjenes
Under sin ordførertale pegede Trine Bramsen på, at Peter Lundin er blevet gift tre gange i fængslet, og at Peter Madsen har haft besøg af flere kvinder efter mordet på Kim Wall.

I dag er det sådan, at livstidsdømte har ret til at få besøg i fængslet. Men at retten kan fratages dem, hvis de dømte ikke opfører sig ordenligt. 

Det vil S vende om. 

"Vi synes, der er god resonans i, at det vendes om, så man optjener retten til at indlede de her nye bekendtskaber. Vi anerkender, at der er resocialiserende effekter i det på den lange bane," sagde Trine Bramsen. 

Intet flertal
Selvom Socialdemokratiet støtter forslaget, lykkedes det ikke Dansk Folkeparti at finde flertal. 

Alle Folketingets øvrige partier støtter det ikke.

Alligevel vækker intentionerne i forslaget genklang hos flere partier. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddelte blandt andet, at han er klar til at undersøge mulighederne for at begrænse adgangen for livstidsdømte. 

"Jeg er enig i, at vi skal have det undersøgt. Men at beslutte på forhånd, hvad det skal føre til, kan jeg ikke støtte," lød det fra justitsministeren. 

Du kan se hele fredagens folketingsdebat her, hvor der også blev diskuteret hovedbeklædning for offentligt ansatte. 

Forrige artikel EU blåstempler biobrændsel, der er værre end diesel EU blåstempler biobrændsel, der er værre end diesel Næste artikel Her er aftalen: 38 initiativer mod plastforurening Her er aftalen: 38 initiativer mod plastforurening