S til Ellen Trane: Læg nu det regnestykke frem

VIDEO: Regeringen forudser en administrativ besparelse på 270 millioner kroner årligt ved at nedlægge regionerne. S vil have regeringen til at lægge regnestykket på bordet.

Der er stor uenighed om, hvor stor en administrativ besparelse det kan give at nedlægge de fem regionsråd. 

Regeringen regner med at kunne spare 270 millioner kroner årligt. Danske Regioners facit lyder på fem millioner kroner. 

Det fik onsdag Astrid Krag (S) og Flemming Møller Mortensen (S) til gentagne gange at spørge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), om regeringen har tænkt sig at lægge sit regnestykke frem. 

Det spørgsmål fik de to politikere intet svar på. I stedet henviste ministeren til et notat, som regeringen har udarbejdet i forbindelse med sit sundhedsudspil. 

"Vi mener godt, at vi fra de ikke-sundhedsrelaterede administrative opgaver, som i dag koster 2,5 milliarder kroner ude i regionerne, kan frigøre det, der svarer til rundt regnet 10 procent frem mod 2025," lød det fra sundhedsministeren. 

Men det er ikke godt nok, mener S. Partiet vil se regeringens regnestykke: 

"Hvis det ikke bliver foldet ud snart, så holder I alle for nar," lød det blandt andet fra Flemming Møller Mortensen. 

Se ordvekslingen i videoen øverst i artiklen.

Forrige artikel Halvcirkel af granit skal beskytte Slotspladsen Halvcirkel af granit skal beskytte Slotspladsen Næste artikel Efter Løkkes reformudspil: Vælgerne har fortsat mest tillid til S på sundhed Efter Løkkes reformudspil: Vælgerne har fortsat mest tillid til S på sundhed
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.