S vil forbyde bederum på uddannelsessteder

BEDERUM: Faren ved bederum er, at der kan ske social kontrol, hvor nogle muslimske elever kan presse andre til at praktisere islam i skoletiden, lyder det fra S.

Foto: Altinget.dk
Amalie Bjerre Christensen

Socialdemokratiet går ikke længere ind for, at universiteter og ungdomsuddannelser har bederum. Det skriver Jyllands-Posten.

Meldingen kommer, netop som Folketinget tirsdag skal behandle et lovforslag fra Dansk Folkeparti om at forbyde bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner.

”Danske skoler, gymnasier og universiteter er ikke et sted for religiøs udøvelse. De få sager, vi har set, hvor bederum har givet anledning til konflikter, har særligt knyttet sig til islam, så derfor er faren ved bederum især, at der kan forekomme social kontrol, hvor nogle muslimske elever f.eks. presser andre til at praktisere islam i skoletiden. Det må ikke ske, og derfor føler vi et behov for, at Folketinget trækker en streg i sandet og forbyder rum til religiøs fordybelse,” siger Mattias Tesfaye, erhvervsuddannelsesordfører for Socialdemokratiet.

Til dagens behandling af forslaget vil Socialdemokratiet dog hverken stemme for eller imod, eftersom partiet ifølge Mattias Tesfaye (S) ønsker mere viden, før et konkret forbud skal udformes.

Ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) støtter regeringen heller ikke op om bederum på uddannelsesinstitutionerne, men hun afviser et forbud.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00