Sådan fordeler regeringen over 600 milliarder: Dyk ned i tallene her

OVERBLIK: Gå på opdagelse i regeringens udspil til finansloven og se, hvordan de offentlige midler er fordelt på ministeriernes ressortområder.

Alberte Olivia Thal-Jantzen

Regeringen præsenterede torsdag sit bud på en finanslov for 2019. 

Her får du et overblik over, hvordan den vil fordele statens milliarder på ministerierne og deres ressortområder.

Beskæftigelsesministeriet står til at blive tildelt hele 196.004 millioner kroner til dækning af ministeriets poster. Dermed er Beskæftigelsesministeriet det ministerium med næstflest midler, kun overgået af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

De to store budgetposter kan blandt andet forklares med, at Beskæftigelsesministeriet har ansvaret for arbejdsmarkedet, mens Økonomi- og Indenrigsministeriet blandt andet er ansvarlig for kommunerne og regionernes styrelse og økonomi.

I den anden ende af skalaen finder man kongehusets medlemmer, som i 2019 står til at blive tildelt 29,2 millioner kroner. Lige ovenover står dronningen til at blive tildelt 85,9 millioner kroner.


Flere midler til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 

I finanslovforslaget 2019 er der foretaget flere omprioriteringer siden 2018. 

Under Udlændinge- og Integrationsministeriet er tildelingen af midler faldet med 26,4 procent, mens Energi- Forsynings- og Klimaministeriet omvendt kan se frem til 18,3 procent flere midler for finansåret 2019. 

I tabellen herunder kan man få det fulde overblik over, hvordan midlerne er fordelt på posterne under de enkelte ministerier. Posterne er budgetteret med henholdsvis indtægter og udgifter for staten.   

Hvert år præsenteres finanslovforslaget for Folketinget inden 1. september, hvilket er fire måneder før finansårets begyndelse. 

Herefter venter de forhandlinger, der skal ende ud i en vedtaget finanslov.  

Du kan læse det fulde finanslovforslag for 2019 her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00