Særudstilling om Slotsholmen i 700 år

SLOTSHOLMEN: De Kgl. Repræsentationslokaler er den spændende ramme om en særudstilling om magtens ø gennem 700 år.
Rasmus Nielsen

21. januar slår De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg dørene op for en ny særudstilling om samleren Michael Blochs billeder af Slotsholmen i København. Udstillingen går tilbage til Københavns Slot, hvor Leonora Christina sad fanget i Blåtårn, og frem til vore dages Christiansborg, som er det tredje i rækken.

Gennem hele seks generationer har Michael Blochs familie været uløseligt forbundet med Slotsholmen - lige siden tiptipoldefaren kom med forslag til, hvordan det andet Christiansborg skulle se ud og sikres mod brand, da det første Christiansborg var brændt ned i 1794. Desværre lyttede man ikke til hans råd, og i 1884 var det Michael Blochs morfar, der så det andet Christiansborg gå tabt i flammerne.

Siden oldefarens tid har Michael Blochs familie boet på Gammel Strand med udsigt til de skiftende slotte. Allerede som ung mand startede Michael Bloch selv med at samle på billeder af Slotsholmen og det brogede folkeliv, der udfoldede sig rundt om de tykke mure. Billederne udstilles sammen med modeller af de fire slotte og en film om, hvordan det første og det andet Christiansborg brændte ned.

Særudstillingen finder sted i Alexandersalen i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg, fra 21. januar til 11. marts 2009.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00