Samuelsen: Derfor genbrugte jeg Lidegaards tale

HØRT I FOLKETINGET: Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) blev spurgt til, hvorfor han har kopieret 61 procent af en tale fra tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) ved en debat om folkedrabet i Armenien. Liberal Alliance gik jo til valg på at effektivisere, svarede Samuelsen.

Henrik Axel Lynge Buchter

Onsdag blev udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) bedt om at svare på, hvorfor han havde valgt at kopiere "det meste af en tale af tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, da udenrigsministeren skulle begrunde, hvorfor Liberal Alliance ikke vil anerkende det armenske folkedrab".

Til det spørgsmål påpegede udenrigsministeren, at Liberal Alliance gik til valg på at effektivisere den offentlige sektor.

"En måde at effektivisere på er jo at gøre brug af det, der kan genbruges. Især når det gamle produkt var tip-top i orden," lød det fra ministeren.

Ifølge ministeren har Radio24syv lavet en optælling, der viser, at 61 procent af talen var kopieret fra Martin Lidegaards tale om samme emne, som blev holdt cirka halvandet år forinden.

Dokumentation

Spørgsmålet fra Lars Aslan Rasmussen (S) lød:

Hvorfor har Danmarks mest kompetente udenrigsminister gennem tiderne valgt at kopiere det meste af en tale af tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, da udenrigsministeren skulle begrunde, hvorfor Liberal Alliance ikke vil anerkende det armenske folkedrab, ovenikøbet en tale, som Liberal Alliance selv kritiserede, da de var i opposition?


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00