Sandy French bliver DR's nye nyhedsdirektør

JOB-NYT: DR har valgt Sandy French som ny nyhedsdirektør. Hun afløser Ulrik Haagerup.

DR har fundet sin nye nyhedsdirektør i egne rækker.

Det bliver nemlig Sandy French, som overtager stillingen efter Ulrik Haagerup, oplyser DR.

42-årige Sandy French har tidligere været særlig rådgiver for Brian Mikkelsen (K), og hun har i de seneste godt seks år arbejdet i DR. Senest som indholdschef, hvor hun har været ansvarlig for en række redaktioner og korrespondenter, ligesom hun har haft plads i DR Nyheders øverste ledelse.

Sandy French vil som nyhedsdirektør arbejde for at sikre, at der bliver leveret kvalitetsnyheder til den danske befolkning:

”Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft, og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel,” siger hun og fortsætter:

”Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR.”

Kan skabe langsigtede resultater
Nuværende nyhedsdirektør Ulrik Haagerup meddelte i marts, at han efter sommerferien stopper i DR. Han skal i stedet være direktør ved det nyoprettede Construktive Institute ved Aarhus Universitet.

Valget af Sandy French som ny nyhedsdirektør skyldes ifølge DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, at hun kan skabe resultater.

”Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder,” siger Michael Christiansen og fortsætter:

”Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse har peget på Sandy French som den rette til at lede DR Nyheder. Nyhedsområdet er kerne-public-service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde.”

Sandy French tiltræder som nyhedsdirektør 1. august 2017.

Forrige artikel Direktør og formand skifter plads på Altinget Direktør og formand skifter plads på Altinget Næste artikel Oliejagt på Lolland og Falster udskydes endnu en gang Oliejagt på Lolland og Falster udskydes endnu en gang