Om  
Klaus Høm

Scleroseforeningen får ny direktør

Den nye direktør for Scleroseforeningen er nu fundet til ansættelse fra 1. september 2015. Det bliver 47-årige Klaus Høm, som dermed forlader sin arbejdsplads på Instittutet for Blinde og Svagtsynede (IBOS) efter næsten ni år som institutchef.

Camilla Kamstrup

47-årige Klaus Høm overtager fra 1. september direktørstolen i Scleroseforeningen efter Mette Bryde Lind og ligger sig dermed i spidsen for en organisation, der arbejder for omkring 13.500 mennesker, der lider af sclerose i Danmark.

Det oplyser Scleroseforeningen.

Med sin nyansættelse forlader Klaus Høm dermed en stilling som chef på Instittutet for Blinde og Svagtsynede, hvor han har haft det overordnede ansvar for 130 ansatte.

En stilling, som han har været ansat i i næsten ni år.

"Det er virkelig vigtigt for mig at få lov at arbejde med noget, der gør en forskel, hvor klichepræget det end kan lyde. Det er det, der driver mig, har jeg erfaret gennem mit arbejdsliv. Det er jeg meget taknemmelig over, at jeg kan fortsætte med," siger Klaus Høm.

Han har tidligere arbejdet som viceasylchef og sekretariatschef i Røde Kors og ser nu frem til at komme tilbage til arbejdet i en medlemsforening:

"Det har en helt særlig nerve eller energi, at en organisation er baseret på frivillige. Det er så meget mere end bare et arbejde for de frivillige. Det glæder jeg mig til at komme tilbage til. Som min gamle Røde Kors-chef altid sagde: Det er derude livet leves! Og det er jeg meget enig i," siger Klaus Høm.

Formand for Scleroseforeningen Christian L. Bardenfleth udviser stor begejstring over ansættelsen:

"Klaus har en meget stærk ledelsesprofil, som vi vil drage nytte af i vores fortsatte arbejde med at skabe de bedste rammer og muligheder for mennesker med sclerose," siger formanden og fortsætter:

"At han tilmed er en meget empatisk person med et meget stort engagement i forhold til mennesker, som på den ene eller anden måde har personlige udfordringer som følge af sygdom, har også været afgørende for vores valg af ham som ny direktør i vores forening."

Klaus Høm var i perioden mellem sin ansættelse hos Røde Kors og IBOS ansat i Københavns Kommune som kontorchef i Kultur- og Fritidsforvaltningen, hvor han blandt andet varetog ledelsen og administrationen af hovedstadens spillesteder, kultur- og medborgerhuse. 

Klaus Høm er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1994 og har desuden en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School i 2006.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Høm

Adm. direktør, Scleroseforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), master i offentlig ledelse (CBS 2006)

0:000:00