Om  
Henrik Øregaard Dam
Jørgen Skadborg
Jonatan Schloss

SDU-rektor bliver direktør for PLO

Henrik Dam forlader sin stilling som rektor for Syddansk Universitet for at blive direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). 

Henrik Dam overtager posten som direktør for Praktiserende Lægers Organisation.
Henrik Dam overtager posten som direktør for Praktiserende Lægers Organisation.Foto: Syddansk Universitet/Presse og formidling
Claudia Steenhard

PLO har fundet sin nye direktør efter Jonatan Schloss afgang i foråret. Fremover skal Henrik Dam stå i spidsen for de praktiserende læger i Danmark. 

Det skriver PLO i en pressemeddelelse. 

Henrik Dam forlader dermed stillingen som rektor på Syddansk Universitet, hvor han har været ansat siden 2014. Før dette, har Henrik Dam været tilknyttet Juridisk Fakultet på Københavns Universitet som både dekan, prodekan og professor. Han har desuden været formand for det Kriminalpræventive Råd fra 2015 til 2018. 

"Som ung jurist gik jeg bevidst efter et job som fuldmægtig i Sundhedsministeriet, fordi jeg ville være med til at løfte det danske sundhedsvæsen. Siden kom jeg ind i en mangeårig forsker- og universitetskarriere, hvor jeg har beskæftiget mig med alt muligt forskelligt, herunder også det sundhedsvidenskabelige område. Jeg ser derfor frem til at vende tilbage til sundhedsverdenen," siger Henrik Dam om ansættelsen. 

Sundhedsvæsnets fundament
Stillingen som direktør for PLO blev ledig, da Jonatan Schloss 1. april tiltrådte en stilling som direktør for Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. PLO's formand glæder sig over den nye kandidat. 

"Med Henrik Dam har vi ansat en erfaren topleder fra allerøverste hylde med en imponerende karriere bag sig. Jeg er overbevist om, at vi med ham får en stærk direktør med stor gennemslagskraft, der kan opretholde og udvikle PLO’s stærke position som en central aktør i udviklingen af almen praksis og det primære sundhedsvæsen i Danmark," siger Jørgen Skadborg.

Henrik Dam ser, som Jørgen Skadborg, de praktiserende læger som centrale i fundamentet for sundhedsvæsnet. Han ser derfor frem til arbejdet med at udvikle almen praksis: 

"De praktiserende læger er groft sagt det fundament, som resten af sundhedsvæsenet hviler på. Og en bygning bliver aldrig stærkere end fundamentet. Derfor er det i hele samfundets interesse, at vi styrker og udvikler almen praksis, og det ser jeg frem til at bidrage til, ikke mindst med udgangspunkt i den fælles vision for almen praksis i 2030, som PLO har formuleret sammen med Danske Regioner, og som jeg har læst med stor interesse," understreger Henrik Dam. 

Henrik Dam tiltræder den nye stilling i august. Indtil da fortsætter PLO’s vicedirektør Jette Stagsted Galatius som konstitueret direktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Øregaard Dam

direktør, PLO bestyrelsesformand, Odense Bys Museer, fhv. formand, Det Kriminalpræventive Råd
cand.jur. (Københavns Uni. 1991), Ph.d. (Københavns Uni. 1996), dr.jur. (Københavns Uni. 2005)

Jørgen Skadborg

Formand, PLO - Praktiserende Lægers Organisation
cand.med. (Aarhus Uni. 1995)

Jonatan Schloss

Kommunaldirektør, Egedal Kommune
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024