Se hele pressemødet: Regeringen er på trapperne med oplæg til nyt politiforlig

SOMMERGRUPPEMØDE: Regeringen præsenterer i næste uge sit oplæg til ny flerårsaftale for politi og anklagemyndighed. Det fortalte justitsminister Nick Hækkerup på et pressemøde onsdag.

Jeppe Maagaard Holm

Politiet skal tættere på danskerne, sagsbehandlingstiden skal nedbringes, og utryghedsskabende opførsel skal stoppes.

Sådan lød det onsdag fra statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) på et pressemøde i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde.

I næste uge vil regeringen præsentere sit oplæg til en ny flerårsaftale for politi og anklagemyndighed. Samtidig vil Folketingets partier vil blive indkaldt til forhandlinger.

"Politiet er kommet for langt væk fra danskerne. De sidste mange års centralisering er gået for vidt. Det kommer vi til at tage et markant opgør med. Vi må og skal bringe politiet tættere på borgerne," sagde Nick Hækkerup. 

Utryghedsskabende forsamlinger skal stoppes
Regeringen varslede samtidig et opgør med utryghedsskabende opførsel. 

"Når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt," sagde Mette Frederiksen. 

"Vi kommer til at se meget bredt på, hvordan man kan sætte ind over for vold, men også mod en adfærd som virker truende, og som skaber utryghed," sagde Nick Hækkerup.

En ny flerårsaftale for politiet skulle oprindeligt være trådt i kraft fra 1. januar 2020, hvor den tidligere aftale udløb. Men Nick Hækkerup valgte sidste efterår at udskyde forhandlingerne om forliget, fordi de store udfordringer for politiet, domstolene og Kriminalforsorgen krævede, at politikerne måtte tænke sig "godt om".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00