Se hvem der står til valg: Her er Enhedslistens nye kandidater

ÅRSMØDE: Enhedslisten stemte imod kandidatudvalgets liste til fordel for en mere ”grøn liste”. Se, hvilke nye navne der står til at blive valgt ind i Folketinget.

Enhedslistens medlemmer har nu udpeget det hold af spidskandidater, som meget vel kan blive det aktuelle hold til et kommende folketingsvalg.

Flere kendte ansigter forlader Folketinget*, deriblandt Johanne Schmidt-Nielsen og Pelle Dragsted på grund af partiets rotationsprincip, mens Maria Reumert Gjerding tidligere på måneden blev valgt til præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Sidstnævntes mandat i Nordsjællands Storkreds bliver overtaget af 25-årige Mai Villadsen, der siden 2015 har arbejdet som uddannelsespolitisk rådgiver og er forhenværende formand for Danske Gymnasieelevers sammenslutning.

Den grønne liste
Kandidatudvalget var kommet med deres bud på en liste, som blev nedstemt til fordel for en såkaldt ”grøn liste”, hvor partiets nuværende energiordfører Søren Egge Rasmussen var placeret højere på listen.

Argumenterne, der blev luftet flere gange fra talerstolen, lød, at Søren Egge Rasmussen, der er økologisk landmand, har mere indsigt i og kendskab til de øvrige grønne ordførere i Folketinget.

Han står nu som nummer 2 i Østjyllands Storkreds, hvor spidskandidaten Nikolaj Villumsen kan trække sit mandat i tilfælde af, at han bliver valgt til Europa-Parlamentet i 2019.

Nye og gamle ansigter
Desuden bliver Victoria Risbjerg Velasquez, der er øverst placeret i Fyns Storkreds, efter alt at dømme et nyt ansigt i Folketinget til næste valg, mens det bliver et gensyn med forhenværende folketingsmedlem Rosa Lund, der er nummer to i Københavns Storkreds.

Enhedslisten står i seneste meningsmåling til 9,2 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er en fremgang på 1,4 procentpoint i forhold til valget i 2015, hvor partiet kom ind med 14 mandater.

Se kandidatlisten her:

1. Pernille Skipper (1. i Københavns Storkreds)

2. Christian Juhl (1. i Sjællands Storkreds)

3. Nikolaj Villumsen (1. i Østjyllands Storkreds)

4. Søren Søndergaard (1. i Københavns Omegns Storkreds)

5-7. Victoria N. Risbjerg Velasquez (1. i Fyns Storkreds)

5-7. Rosa Lund (2. i Københavns Storkreds)

5-7. Peder Hvelplund (1. i Nordjyllands Storkreds)

8-10. Mai Villadsen (1. i Nordsjællands Storkreds)

8-10. Henning Hyllested (1. i Sydjyllands Storkreds)

8-10. Jakob Sølvhøj (1. i Vestjyllands Storkreds)

11-13. Rune Lund (3. i Københavns Storkreds)

11-13. Eva Flyvholm (1. i Sjællands Storkreds)

11-13. Søren Egge Rasmussen (2. i Østjyllands Storkreds)

14-16. Jesper Kiel (2. i Fyns Storkreds)

14-16. Jette Gottlieb (4. i Københavns Storkreds)

14-16. Sinem Demir (2. i Nordjyllands Storkreds)

17-20. Ibrahim Benli (2. i Københavns Omegns Storkreds)

17-20. Linda Havanna Hansen (3. i Sjællands Storkreds)

17-20. Rasmus Vestergaard Madsen (2. Sydjyllands Storkreds)

17-20. Anne Hegelund (3. i Østjyllands Storkreds)

 

*RETTELSE: Tidligere fremgik det i artiklen, at "flere kendte ansigter forlader partiet". Det er nu rettet til "flere kendte ansigter forlader Folketinget". Altinget beklager fejlen.

Forrige artikel “Hvis man vil være uvenner med folk, så skal man beskæftige sig med deres bøffer, biler eller brændeovne. Og vi har med ildhu kastet os over alle tre emner.” “Hvis man vil være uvenner med folk, så skal man beskæftige sig med deres bøffer, biler eller brændeovne. Og vi har med ildhu kastet os over alle tre emner.” Næste artikel 5 ting vi lærte ved Enhedslistens årsmøde 5 ting vi lærte ved Enhedslistens årsmøde
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.