Se listen: Her er Danmarksdemokraternes største økonomiske bidragsydere fra erhvervslivet

Fire af landets største erhvervsorganisationer var blandt Danmarksdemokraternes mest markante økonomiske støtter i valgåret 2022. I alt indsamlede partiet 3,8 millioner kroner i private bidrag. Altinget giver overblik over partiets største økonomiske bidragsydere.

Inger Støjberg, partileder i Danmarksdemokraterne, under valgkampen i 2022. Partiet indsamlede private bidrag for 3,8 millioner kroner i valgåret. Arkivfoto. 
Inger Støjberg, partileder i Danmarksdemokraterne, under valgkampen i 2022. Partiet indsamlede private bidrag for 3,8 millioner kroner i valgåret. Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

I 2022 spyttede landet største erhvervsorganisationer i Danmarksdemokraternes partikasse i en sådan grad, at de var blandt de største økonomiske donorer for det dengang nyfødte parti. 

Det fremgår af partiets regnskab for valgåret, hvor partiet skal offentliggøre navnene donorerne på alle økonomiske bidrag over 22.200 kroner. 

Her figurerer DI, Dansk Erhverv, Dansk Arbejdsgiverforening og Danske Rederier alle på listen over de største bidragsydere, som også omfatter partiets erhvervsklub, Danmarksdemokraternes Erhvervspolitiske Forening. 

LÆS OGSÅ: Er den "vrede" Mette Frederiksen den rette til jobbet som EU's store mægler?

De fire erhvervsorganisationer, der har støttet Danmarksdemokraterne, var også blandt de største bidragsydere i valgåret for Venstre, Konservative og Liberal Alliance, men der er flere gengangere blandt de borgerlige partiers støtter.

Også M. Goldschmidt Holding, Landbrugets og Fødevareerhvervets Erhvervspolitiske Valgfond og rigmanden Henrik Lind har støttet alle fire partier.

I alt indsamlede Danmarksdemokraterne 3,8 millioner kroner i private bidrag, og partiet brugte 3,7 millioner kroner på markedsføring og kampagner i valgåret.

Altinget har samlet et overblik over de organisationer og virksomheder, der i 2022 har støttet Danmarksdemokraterne med over 22.200 kroner.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024