Regeringen ændrer rejsereglerne, så hele verden "går i rød"

CORONA: Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og to andre ministre har præsenteret ændringer i restriktionerne for ud- og indrejse til Danmark. 

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Regeringen fraråder nu rejser til alle verdens lande.

Ændringerne i restriktionerne for ind- og udrejse fra Danmark blev præsenteret på et pressemøde med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) fredag eftermiddag.

Gælder også erhvervsrejser
Det er især de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at operere efter et forsigtighedsprincip og fraråde stort set alle rejser ud og ind af Danmark, fortæller Jeppe Kofod.

"Vi gør det for at købe os tid til at få bedre overblik over spredningen af mutationer," siger han og konstaterer:

"Fra og med nu går verden i rød".

I forhold til udrejse frarådes alle rejser, også erhvervsrejser. Dog kan man rejse ud, hvis formålet er levering af varer eller tjenesteydelser, eller hvis man skal besøge en kæreste eller ægtefælle, som er alvorligt syg.

Skal fremvise negativ test
I forhold til indrejse skal man nu have et anerkendelsesværdigt formål og en negativ coronatest, som er højst 24 timer gammel, for at kunne rejse ind i Danmark, oplyser Nick Hækkerup.

Der er dog enkelte undtagelser for folk i grænselandet, ved levering af varer og for folk i transit. Se nærmere hos myndighederne.

Regeringens melding kommer samtidig med, at Sundhedsstyrelsen ifølge TV 2 har sat dato på, hvornår den forventer at have vaccineret alle de voksne danskere, der vil vaccineres: 27. juni.

"Vi kan se målstregen. Vaccinen er her. Vi må ikke snuble på opløbsstrækningen. Vi skal hjælpe hinanden med at holde dampen oppe og komme helt ud af tunnelen," siger Jeppe Kofod.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00