Regeringen ændrer rejsereglerne, så hele verden "går i rød"

CORONA: Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og to andre ministre har præsenteret ændringer i restriktionerne for ud- og indrejse til Danmark. 

Regeringen fraråder nu rejser til alle verdens lande.

Ændringerne i restriktionerne for ind- og udrejse fra Danmark blev præsenteret på et pressemøde med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) fredag eftermiddag.

Gælder også erhvervsrejser
Det er især de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at operere efter et forsigtighedsprincip og fraråde stort set alle rejser ud og ind af Danmark, fortæller Jeppe Kofod.

"Vi gør det for at købe os tid til at få bedre overblik over spredningen af mutationer," siger han og konstaterer:

"Fra og med nu går verden i rød".

I forhold til udrejse frarådes alle rejser, også erhvervsrejser. Dog kan man rejse ud, hvis formålet er levering af varer eller tjenesteydelser, eller hvis man skal besøge en kæreste eller ægtefælle, som er alvorligt syg.

Skal fremvise negativ test
I forhold til indrejse skal man nu have et anerkendelsesværdigt formål og en negativ coronatest, som er højst 24 timer gammel, for at kunne rejse ind i Danmark, oplyser Nick Hækkerup.

Der er dog enkelte undtagelser for folk i grænselandet, ved levering af varer og for folk i transit. Se nærmere hos myndighederne.

Regeringens melding kommer samtidig med, at Sundhedsstyrelsen ifølge TV 2 har sat dato på, hvornår den forventer at have vaccineret alle de voksne danskere, der vil vaccineres: 27. juni.

"Vi kan se målstregen. Vaccinen er her. Vi må ikke snuble på opløbsstrækningen. Vi skal hjælpe hinanden med at holde dampen oppe og komme helt ud af tunnelen," siger Jeppe Kofod.

 

Forrige artikel Erhvervsministeren tager orlov på grund af sygdom Erhvervsministeren tager orlov på grund af sygdom Næste artikel Europa anno 2021: Kan vi banke virussen, genrejse økonomien og finde vej ud af krydsilden mellem USA og Kina? Europa anno 2021: Kan vi banke virussen, genrejse økonomien og finde vej ud af krydsilden mellem USA og Kina?
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.