SF ekskluderer lokalformand

EKSKLUSION: SF har på et landsmøde valgt at ekskludere SF Nordjyllands formand, Jørgen Grøn. Det mangeårige medlem stiller op for Folkebevægelsen mod EU til EP-valget, og det går imod partiets regler.

Efter 42 år som medlem af SF er Jørgen Grøn blevet ekskluderet fra partiet. 

Det bekræfter SF over for Altinget. 

Årsagen bag eksklusionen er, at Jørgen Grøn stiller op til europaparlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU. Det går imod partiets regler fra 2014 om, at medlemmer ikke må stille op til valg for konkurrerende lister.

Det ærgrer SF's næstformand Lise Müller, at landsledelsen måtte ekskludere Jørgen Grøn.

"Det er i sidste ende endt med en eksklusion, hvilket er en meget ærgerlig sag, for Jørgen har som medlem ydet en stor indsats for SF, og han er altid velkommen tilbage," skriver Lise Müller i en mail til Altinget.

"Mak ret, eller forsvind"
Den nu tidligere formand i SF Nordjylland ser beslutningen som et tegn på, at der ikke længere er plads til forskellige holdninger i partiet.

"Det er en sørgelig beslutning. Mit gamle modstanderparti er drejet fuldstændig rundt og smider nu modstandere ud. Engang var vi modstandere i flertal i partiet, og der smed vi jo ikke tilhængerne ud," siger Jørgen Grøn.

"Nu har man lavet partilovene om, så man får den der lidt uheldige ordning, som man kender fra andre partier, hvor man bare skal makke ret og ikke have sine egne holdninger," siger den tidligere SF'er.

Jørgen Grøn var frem til eksklusionen formand for SF Nordjylland, og han har tidligere været medlem af byrådet i Hobro Kommune. I 2014 stillede han også op til europaparlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU. På det tidspunkt var partireglen dog ikke trådt i kraft.

Forrige artikel Dagens overblik: Danmark vil sende syriske flygtninge hjem, mens Norge og Sverige lader dem blive Dagens overblik: Danmark vil sende syriske flygtninge hjem, mens Norge og Sverige lader dem blive Næste artikel Martin Breum: Derfor hjælper Danmark et skilsmisseparat Grønland Martin Breum: Derfor hjælper Danmark et skilsmisseparat Grønland