SF'er: Karen J. kun optaget af muslimer

KRITIK: Özlem Cekic (SF) ser det som sin personlige opgave at opdatere velfærdsminister Karen Jespersen (V) på hendes ressortområde - for ministeren går mere op i muslimer, lyder det.
SF's socialordfører, Özlem Cekic, mener, at velfærdsminister Karen Jespersen (V) interesserer sig mere for muslimer end for dem, som hun er minister for - nemlig de socialt udsatte.
SF's socialordfører, Özlem Cekic, mener, at velfærdsminister Karen Jespersen (V) interesserer sig mere for muslimer end for dem, som hun er minister for - nemlig de socialt udsatte.Foto: www.ft.dk
Ida Skytte
SF's socialordfører, Özlem Cekic, beskylder i et hårdt angreb velfærdsminister Karen Jespersen (V) for at fokusere mere på muslimer end på de social udsatte.

"Vi ved jo godt, at Karen Jespersen som velfærdsminister ikke interesserer sig så meget for de socialt udsatte. Karen Jespersen er dybt optaget af muslimer," siger hun.

Kritikken kommer i forbindelse med, at ministeren den 30. januar skal fremlægge regeringens hjemløsestrategi over for en række organisationer. I tilknytning til det har Özlem Cekic arrangeret et møde, hvor en gruppe hjemløse får mulighed for at mødes med ministeren.

For når ministeren kun bekymrer sig om landets muslimer, så ser Özlem Cekic sig nødsaget til at "tage nogle meget utraditionelle metoder i brug" - lyder ræsonnementet.

"Jeg ser det som en personlig opgave at opdatere Karen Jespersens viden på det område, hun er minister for. Hun er meget virkelighedsfjern og har brug for at blive opdateret," siger Cekic.

Vi ved jo godt, at Karen Jespersen som velfærdsminister ikke interesserer sig så meget for de socialt udsatte. Karen Jespersen er dybt optaget af muslimer.

Özlem Cekic
Socialordfører, SF

Karen Jespersen afviser kritik
Karen Jespersen har ikke ønsket at tale med Altinget.dk, men udtaler via sin pressechef:

"Jeg har gennem årene haft et godt samarbejde med hjemløse, og jeg har blandt andet i en årrække siddet i bestyrelsen for Roskildehjemmet. Så jeg glæder mig til at præsentere hjemløsestrategien for dem, det berører, når jeg lancerer den på næste fredag. Der er sat 500 millioner kroner af."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Özlem Sara Cekic

Generalsekretær, Brobyggerne – Center for Dialogkaffe, foredragsholder, forfatter, TedSpeaker, debattør, fhv. MF (SF)
sygeplejerske (Hovedstadens Sygehusfællesskab 2000)

Karen Jespersen

Redaktør, Den Korte Avis, fhv. minister (S og V), fhv. MF (S og V)
cand.mag. i historie og arkæologi (Københavns Uni. 1977)

0:000:00