Sigge Winther forlader Politiken

JOBSKIFTE: Politisk analytiker Sigge Winther Nielsen forlader Politiken for i stedet at blive vært på DR. 

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie Gormsen

Politiken mister endnu en profil, nemlig politisk analytiker Sigge Winther Nielsen. 

34-årige Sigge Winther skal nemlig være vært på DR2 Deadline fra 1. august. Han har været på Politiken i knap fire år og er uddannet cand.scient.pol. og ph.d. fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Og Sigge Winther ser frem til de nye udfordringer:

”Jeg glæder mig til at blive en del af det stærke værtshold. For mig er Deadline liebhaver-journalistik. Og jeg håber på at være med til at fastholde og udvikle den position for seerne baseret på værdier om oplysning, evidens og nysgerrighed,” siger han i en pressemeddelelse.

Selv skriver Sigge Winther følgende om sit jobskifte på Facebook:

Inden Sigge Winther kom til Politiken, arbejdede han som embedsmand i Finansministeriet, ligesom han har været gæsteforsker på University of California, Berkeley og Columbia University, New York. Derudover har den kommende tv-vært skrevet flere bøger og internationale videnskabelige artikler om vælgeradfærd, politisk psykologi og markedsgørelse af dansk demokrati.

Deadlines redaktionschef, Heidi Robdrup, fortæller, at hun er både glad og stolt over at få Sigge Winther Nielsen med på Deadlines værtshold.

"I en digital tid, hvor larmen fra automatreaktioner og mavefornemmelser til tider overskygger fakta og oplyste refleksioner, er det en absolut nødvendighed, at vi i medierne ved, hvad vi taler om. Det ved Sigge. Og da han samtidig er overordentligt journalistisk begavet, er han et naturligt førstevalg som ny Deadline-vært,” siger hun.

Tidligere tirsdag blev det offentliggjort, at Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg også stopper på avisen. Han skal nemlig være chefredaktør på Information – en stilling som blev ledig, da Christian Jensen blev udnævnt til chefredaktør på Politiken. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00