Skaarup: DF har længe villet være tættere på Socialdemokratiet

INTERVIEW: Gruppeformand for Dansk Folkeparti Peter Skaarup forholder sig til de seneste taburetkriser i regeringen og partiets samarbejde med Socialdemokratiet nu og i fremtiden. Se interviewet her. 

Foto: Toke Kristiansen/Altinget.dk

Det skyldes politiske uenigheder, når det i de seneste måneder har knaget i samarbejdet imellem regeringen og dens eneste støtteparti, Dansk Folkeparti. 

Det mener gruppeformand for Dansk Folkeparti Peter Skaarup.

De politiske uenigheder forstærkes dog af, at Liberal Alliance er et uerfarent regeringsparti.

"Det har selvfølgeligt også spillet en rolle, at der er kommet nogle partier ind i regeringen, som ikke har prøvet at sidde i regering før," siger Peter Skaarup og henviser til, at situationen ligner den under Helle Thorning-Schmidts regering. 

Gruppeformanden glæder sig også over, at samarbejdet med Socialdemokratiet er blevet stærkere på det seneste.

"Det er faktisk noget, vi har ønsket rigtigt længe, at man særligt på de områder, hvor vi ligger relativt tæt, kan samarbejde," lyder meldingen fra Skaarup, som fremhæver, at forskellene imellem de to partier er blevet mindre på centrale områder. 

Sprækkerne i samarbejdet imellem Socialdemokratiet og Radikale kunne være en mulighed for Dansk Folkeparti til at agere midterparti og frit kunne vælge side. Men selvom udviklingen går den vej, mener Skaarup ikke, at det ligger lige for.

"Jeg ser det ikke lige for mig. Jeg ser det som en udvikling, der er i gang, og hvor det vil være godt med et samarbejde imellem Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om de centrale områder i dansk politik," siger Peter Skaarup.  

Se hele interviewet ovenfor. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00