Gruppeformand slår DF-linjen fast: Klimaforandringer er menneskeskabte

KLIMA: I Dansk Folkeparti er det et faktum og ikke et trosspørgsmål, at mennesket påvirker klimaet, fastslår gruppeformand Peter Skaarup. 

Det kom lidt skævt ud. Interviewet med partiets klimaordfører, Mikkel Dencker, der til Information sagde, at menneskeskabte klimaforandringer er et spørgsmål om tro, og at tro hører til i kirken. 

Sådan er partiets holdning nemlig ikke helt, forklarer gruppeformand Peter Skaarup til Altinget.

"Jeg taler på partiets vegne og siger, hvad vi mener: Mennesket påvirker klimaet," siger Peter Skaarup. 

Inden længe ventes regeringen at præsentere et udspil til en klimaplan, og her håber Dansk Folkeparti at kunne være med i en bred aftale. Det skylder man danskerne, fortæller DF-gruppeformanden.

"Vi skal gøre noget. Og vi skal også gøre nogle ting, der ændrer hverdagen for danskerne af hensyn til miljøet og klimaet. Men vi skal gøre det i pagt med danskerne og få danskerne til at forstå, hvad vi gør, og hvorfor vi gør det, og få dem til at forstå det tempo, det skal ske i," siger Peter Skaarup.

Vil være "fornuftens stemme"
Men klimaordfører Mikkel Denckers udtalelser er der også nogle rigtige ting i, forklarer gruppeformanden.

For udtalelsen skal ifølge Peter Skaarup ses som et udtryk for en reaktion på en debat, der til tider er ramt af hysteri.  

Gruppeformanden forklarer, at partiet vil være "fornuftens stemme" i den klimadebat, der ifølge Skaarup kan blive overophedet, når der kæmpes om, hvem der kan være mest grønne. 

"Han reagerer jo på et hysteri, som man oplever i debatten. Hvor nogle siger, at nu skal vi kun have elbiler, eller at alle taxaer skal være elbiler i et bestemt år. Og det er dér, mange danskere slår fra," siger Peter Skaarup.

Læs hele interviewet med Dansk Folkepartis gruppeformand på Altinget: energi og klima. Her kan du også læse mere om en DF-folketingskandidat, der hurtigst muligt vil gøre Danmark fossilfrit.

,

Forrige artikel Dagens overblik: Strengere regler for hvidvask, og kommune forbyder visse knus Dagens overblik: Strengere regler for hvidvask, og kommune forbyder visse knus Næste artikel Regeringen vil lette bureaukratiet for foreninger: Her er de 15 forslag Regeringen vil lette bureaukratiet for foreninger: Her er de 15 forslag