Skarp kritik af Jyllands-Posten fra vismænd

KRITIK: De økonomiske Råd kritiserer i skarpe vendinger, at dagbladet Jyllands-Posten i dag i utide har offentliggjort diskussionsoplæg fra Det Miljøøkonomiske Råd.
Redaktionen

I en sjælden skarp pressemeddelelse fra De økonomiske Råd kritiseres Jyllands-Posten for i dag at bringe omtale af et diskussionsoplæg i utide. Oplægget hedder "Omkostninger ved støtte til vedvarende energi".

Det Miljøøkonomiske Råd er på vej med et diskussionsoplæg om bl.a. vedvarende energi, som skal drøftes på et møde næste onsdag. Først da ønskede rådet oplægget omtalt, og det havde man understreget med en tidsklausul, da man i øvrigt på forhånd sendte oplægget til redaktionerne. 

"Jyllands-Postens klausulbrud er særdeles uheldigt. Den nuværende procedure, hvor diskussionsoplægget sendes ud til journalister på forhånd, har til formål at give pressen gode arbejdsvilkår, herunder muligheden for at forberede artikler forud for offentliggørelse og afholdelse af møder i Det Miljøøkonomiske Råd. Det har, med få undtagelser, fungeret fint i mange år," siger vismændenes formand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen og tilføjer:

"I lyset af, at der både på forsiden og på hver enkelt side i diskussionsoplægget står, at det er klausuleret indtil onsdag den 26. februar kl. 12.00, er det usandsynligt, at Jyllands-Postens klausulbrud skyldes en simpelt fejl."*

De økonomiske Råd håber nu, at der er tale om en enkeltstående begivenhed, og at alle medier fremover vil respektere klausuler om, hvornår materiale må offentliggøres. 

* Citat rettet: fra "forsiden af Jyllands-Posten" til "forsiden [af diskussionsoplægget]", 21/2.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen

Professor, Økonomisk Institut, Københavns Uni., fhv. overvismand, De Økonomiske Råd
cand.polit. (Københavns Uni. 1984), ph.d. i økonomi (1989)

0:000:00