Skatteminister forventer at hente seks milliarder tilbage efter svindel

SKAT: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skønner, at knap halvdelen af de 12,7 milliarder, som statskassen blev snydt for i sagen om udbytteskat, er på vej tilbage. Det er blandt konklusionerne i et nyt oplæg fra Skatteministeriet.

Den danske statskasse blev fra 2012 til 2015 svindlet for godt og vel 12,7 milliarder kroner i forbindelse med sagen om refusion af udbytteskat. Men en stor del af pengene er nu på vej tilbage.

Det fortalte skatteminister Karsten Laurtizen (V) tirsdag, da han præsenterede et oplæg, der beskriver udviklingen i skatteforvaltningen siden 2015.

Helt konkret forventer ministeriet, at der kan hentes mellem 5,5 og 6 milliarder kroner tilbage til statskassen:

"Det ser ud til, at det hårde arbejde for at få udbyttemilliarderne hjem bærer frugt. I omegnen af seks milliarder kroner kan være på vej tilbage til den danske statskasse. Det er et kæmpe fremskridt," sagde Karsten Lauritzen (V).

Beløbet er forbundet med usikkerhed, og man kan desuden forvente flere "betydelige omkostninger" til sagsanlæg og juridisk bistand, lyder det i materialet.   

Andre resultater på udbytteområdet
Det fremgår af oplægget, at kontrollen med refusioner på udbytteområdet generelt er blevet styrket siden 2015.

Skatteforvaltningen har blandt andet tidoblet antallet af medarbejdere til at kontrollere refusionsanmodninger fra fem personer i 2015 til 50 personer i 2018, og der er blevet investeret 600 millioner kroner i udbytteområdet.

I alt 470 personer og selskaber er blevet sagsøgt af den danske stat for at have modtaget refusioner af udbytteskat, som de ikke har haft krav på.

Efterlyser 13 milliarder til genrejsning
Skatteforvaltningens økonomiske rammer er gennem 00'erne og frem til 2015 faldet, men fra 2016 er der blevet investeret 13 milliarder kroner ekstra i genopbygningen af skattesystemet.

Investeringerne går dog kun frem til 2019, og skatteforvaltningen risikerer derfor markante udfordringer.

Helt konkret vil det ifølge oplægget blive "særdeles vanskeligt at fortsætte arbejdet med genopretningen af de kritiske driftsområder, herunder udbytte, gældsinddrivelse og ejendomsvurderinger".

Skatteministeriet vurderer derfor, at der er behov for et yderligere investeringsløft på 13 milliarder kroner frem til 2025. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har derfor gjort det klart, at han ønsker at samle et politisk flertal bag en ny femårsplan for skattevæsenet.

Læs hele oplægget fra skatteministeren her eller få et overblik over hovedpunkterne her.

Forrige artikel Overblik: Så godt går det i skattevæsenet ifølge regeringen Overblik: Så godt går det i skattevæsenet ifølge regeringen Næste artikel Pelle Dragsted: Revolution starter hos forbrugerne i forsyningssektoren Pelle Dragsted: Revolution starter hos forbrugerne i forsyningssektoren