Skattereformen skal redde regeringen

SKAT: Skatteminister Kristian Jensen (V) er overbevist om, at skattereformen vil sikre regeringen flertal ved næste folketingsvalg.
Flertallet af danske lønmodtagere vil, når skattereformen træder i kraft om et halvt år, få flere penge udbetalt i løn takket være regeringens skattereform. Det mener skatteminister Kristian Jensen (V) ifølge dagbladet Børsen.

Reformens effekter vil ifølge ministeren skabe så stor begejstring, at danskerne vil belønne regeringen og ignorere oppositionens påstande om, at reformen er en rødvinsreform, der tilgodeser de velhavende, og samtidig udsulter den offentlige sektor.

Skatteministeren er overbevist om, at vælgerne ikke køber oppositionens anklager om, at skattelettelserne finansieres af nedskæringer på sygehuse, skoler og plejehjem.

"Vi har jo lavet en kommuneaftale med en større anlægsramme til bygninger og istandsættelse end nogensinde før. Og når først danskerne har fået råderetten over deres egne penge, så vil de meget nødigt aflevere dem. Så i forhold til en valgkamp tør jeg roligt møde vælgerne ved at stå fast på den skattereform, der er vedtaget," siger ministeren.


Oppositionen tøver med alternativ
Kristian Jensen er irriteret over, at S og SF ikke fortæller vælgerne om, hvordan en alternativ skattereform ser ud med dem ved regeringsmagten. Selv mener han, at "det er marginalbeskatningen, selskabsbeskatningen og aktiebeskatningen, de er på jagt efter."

Skatteministeren beskylder desuden S og SF for at være for kortsigtede i deres politik. Han mener, de overser de langsigtede udfordringer, nemlig at der om få år vil være mangel på arbejdskraft.

"Problemet med S og SF's indstilling til skattereformen er, at de ikke skaber mere velstand. De skaber mindre velstand," lyder det fra ministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00